- Først satt sjåføren i bilen. Da vi kom bort hadde han forsvunnet

Kvinne hjalp skadd kamerat da Northug stakk av.

TRONDHEIM (Dagbladet): Dagbladet har snakket med en av dem som var først på stedet og hjalp kameraten som var etterlatt i Northugs luksusbil.

- Da vi først så ulykka satt sjåføren i bilen, men da vi kom bort til stedet hadde han forsvunnet, sier kvinnen til Dagbladet.

Mange fyllekjørere Kvinnen er vitne i saken og ønsker ikke medieoppmerksomhet før politisaken er ferdig. Derfor er hun også anonymisert i denne saken.

Men hun deler med Dagbladet at hun ikke ble overrasket da hun hørte smellet natt til søndag.

- Det er mange ulykker, råkjørere og fyllekjørere i dette området. Når de setter opp nye skilt i rundkjøringa, så får de ikke stå lenge. Men dette er det alvorligste jeg har sett siden vi flyttet til området, sier hun til Dagbladet.

- Glad ingen døde Sammen med en en annen person, hjalp hun passasjeren i bilen, som har fått et kragebeinsbrudd.

- Vi er bare glade for at det ikke var noen som døde, fortsetter hun.

Selv om det har vært kaldt i Trondheim den siste uka, mener kvinnen, som bor i området, at det ikke var is på veiene da Northug raste tvers gjennom rundkjøringa og braste inn i autovernet.

- Det var ikke isete da ulykken skjedde, så det kan ikke være grunnen, sier kvinnen til Dagbladet.

Innrømmer promillekjøring Northug innrømte i går at det var han som var føreren av bilen og at han kjørte i alkoholpåvirket tilstand.

- Han trengte hjelp for å stå oppreist, sier en gjest på utestedet Studio 26, som den svenske avisen Expressen har snakket med.

Han så Northug på utestedet mellom klokka halv tre og tre natt til søndag. Bilen krasjet klokka halv seks.

PROMILLE-KJØRTE: Petter Northug er siktet for promillekjøring etter denne ulykka i Trondheim. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
PROMILLE-KJØRTE: Petter Northug er siktet for promillekjøring etter denne ulykka i Trondheim. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer

- Han sto for det meste ved bardisken og nøyt mye oppmerksomhet fra jentene på utestedet. Jeg opplevde at han der var kongen i byen. Han var der med sitt følge og så ut som om han hadde det gøy, forteller vitnet Expressen.

FYLLEKJØRER: Petter Northug jr. har fyllekjørt.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FYLLEKJØRER: Petter Northug jr. har fyllekjørt. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer