Først scoret han. Så måtte han ned for telling to ganger

- Det der er farlig. Det blør ut av øret.

Basel - Porto 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Porto greide uavgjort bort mot Basel i den første åttedelskampen etter å ha fått straffe.

- Det var en tøff kamp, særlig i første omgang. Resultatet gjør at vi har en god posisjon før returkampen. Vi må være fokuserte i returkampen, men vi har mye tid til å tenke på den, sier Porto-spiller Jackson Martinez til Uefa.com

Men det var ikke den eneste dramatikken kampen i Sveits hadde å by på.

Litt ut av det blå fikk Basel nettkjenning i det 11. minutt. Derlis Gonzalez ble spilt opp av Fabian Frei, og fikk pirket ballen forbi Porto-keeper Fabiano.

Men gleden ble kortvarig for Basel-spilleren.

Nede for telling to ganger I det ballen gikk inn i nettmaskene ved stolperota, fikk målscoreren seg en real smell i møte med keeper Fabianos kne.

Etter å ha jublet litt med lagkameratene, måtte Gonzalez ned for telling. Etter litt medisinsk behandling av øret var midtbanespilleren tilbake på gressmatta.

Men under ti minutter senere var Gonzalez nede for telling igjen. Liggende på gressmatta viste han tydelig at han ikke kunne spille videre, og at han slet med øynene - som da måtte gi seg i kampen.

- Det der er farlig. Det blør ut av øret, sier Rune Brathseth i Viasat-studio om da Basel-spilleren går ned for telling for andre gang.

MÅTTE UT: Basel-spiller Gonzalez blødde fra øret, og måtte ut etter å ha gått ned for telling for andre gang i kampen. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
MÅTTE UT: Basel-spiller Gonzalez blødde fra øret, og måtte ut etter å ha gått ned for telling for andre gang i kampen. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix Vis mer

Trolig kan det snakk om en hjernerystelse eller sprukket trommehinne for Basel-spilleren.

Annullerte mål og scoring Kampen manglet ikke på dramatikk ellers heller, der dommer Mark Clattenburg delte ut syv gule kort.

Og i andre omgang tok dommer Clattenburg en real sjefsavgjørelse.

Vel to minutter inn i andre omgang fikk Porto-spiller Maicon en bra lagt corner på hodet, som han headet i retning nettmaskene. Basel-keeper Tomás Vaclík var med på notene, og men måtte gi retur. Returen var Carlos Casemiro kjapt på, og satte den kontant i nettet.

Det tok lang tid fra ballen hadde havnet i mål, til dommer Clattenburg gjorde helomvending. Etter en lengre samtale med linjedommer annulleres målet - og TV-bildene viste at Porto hadde to spillere i offside da skuddet fra Cesemiro kom.

- Det er altså assistentdommer som forer hoveddommer med info. Det er tøft dømt, men det er helt korrekt, konkluderer Viasat-kommentator Thor Eggen med.

I det 78. minutt tok dommer Clattenburg nok en avgjørelse, og dømte straffe til Porto etter hands av Walter Samuel. Den satte Porto-spiller Danilo kontant i mål - til 1-1 på St. Jakob-Park.

Dermed har Porto en fordel med ett bortemål før returoppgjøret i åttedelsfinalen 10. mars.

STRAFFE: Danilo satte Portos straffe kontant i nettmaskene. Foto: AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER / NTB Scanpix
STRAFFE: Danilo satte Portos straffe kontant i nettmaskene. Foto: AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER / NTB Scanpix Vis mer