I TRØBBEL: Andre Gray skrev noen svært homofobiske Twitter-meldinger i 2012. De dukket opp på ny da Burnley møtte Liverpool. Foto: Scott Heppell / Reuters / NTB Scanpix 
I TRØBBEL: Andre Gray skrev noen svært homofobiske Twitter-meldinger i 2012. De dukket opp på ny da Burnley møtte Liverpool. Foto: Scott Heppell / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Først senket spissen Liverpool. Nå slaktes han for sine sjokkerende Twitter-meldiger

Andre Gray beklager homo-hets. 

(Dagbladet): Premier League-spissen Andre Gray var en av kampens store profiler da Burnley tok en overraskende seier over Liverpool lørdag ettermiddag.

Først leverte Gray en målgivende pasning, før han så fulgte opp med 2-0-scoringen som ble sluttresultatet. Men underveis i kampen var det noe helt annet som fikk oppmerksomhet på sosiale medier.

Der ble noen av spissens tidligere Twitter-meldinger «retweetet» i stor fart.

Disse meldingene er fra 2012 - tiden han spilte i Hinckley United - og er av svært grov karakter.

Grove meldinger

Blant tweetene som har blitt gjengitt i britiske medier er:

«Er det bare meg eller er det homofile overalt? #brenn #dø #gjørmegsyk» og «Damer, slutt å kle sønnene deres i høye hæler og sminke. Vil dere at de skal ende opp som #PeteBurns #Homse».

Pete Burns er en britisk artist - kjent fra blant annet bandet Dead or Alive - som tidligere har stått frem som bifil.

Skjermdump: Andre Gray (@Andregray7)
Skjermdump: Andre Gray (@Andregray7) Vis mer

Blir slaktet

Den første Twitter-meldingen hadde over 5000 «retweets» før den ble sletten underveis i kampen. Nå er de begge borte fra Twitter.

Ifølge BBC har flere tusen fordømt Grays' uttalelser.

- Tusen takk, min homofile sønn har nå spylt sesongkortene våre ned i toalettet, skriver en Twitter-bruker som kaller seg Jon.

Homoaktivist Peter Tatchell håper på en offentlig beklagelse fra Premier League-spilleren.

- De påståtte Twitter-meldingene er helt klart homofobiske, og de foreslår til og med homofile skal dø. Men dette ble skrevet for fire år siden. Jeg håper Andre kommer med en offentlig unnskyldning, og bekrefter at han ikke lenger har slike fordomsfulle meninger. Da kan vi gå videre, sier Tatchell til BBC.

Beklager meldingene

Lørdag kveld gjorde Gray som Tatchell håpet - i et lengre innlegg på profilen sin legger han seg helt flat.

- Først og fremst vil jeg gi en oppriktig unnskyldning til de jeg har fornærmet med disse Twitter-meldingene. De ble publisert fire år siden da jeg var en helt annen person enn det jeg er i dag. Jeg var på et annet sted i livet mitt - en jeg har jobbet hardt med å forandre. Heldigvis har mye endret seg siden den gang, skriver han og legger til:

- For å gjøre det helt klart: Jeg har ikke disse holdningene som ble skrevet den gang.