<strong>SPRUDLET:</strong> Ole Gunnar Solskjær sprudlet i sitt første møte med pressen på over et år.
Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix
SPRUDLET: Ole Gunnar Solskjær sprudlet i sitt første møte med pressen på over et år. Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix Vis mer

Først sjokkerte Solskjær spillerne. Så fikk han alle til å bryte ut i latter

Nå vil Molde-profilene bli i klubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i Cardiff for 13 måneder siden, har 42-åringen levd i stillhet og ikke avgitt intervjuer til pressen.

Etter at Solskjær signerte for Molde i dag, har nordmannen i løpet av formiddagen stilt opp på to pressekonferanser og et tosifret antall intervju.

- Nå er dette en del av jobben min. Da jeg ikke hadde trenerjobb, var det ikke jobben min å snakke med pressen, sier Solskjær til Dagbladet.

I et personlig intervju med Dagbladet er Solskjær åpen om det aller meste. Manchester United-legenden ba virkelig på seg selv og svarte på alle spørsmål med åpenhet, refleksjon, sjarm og til og med noen blink.

På den andre pressekonferansen, hvor Solskjær sammen med Knut Olav Rindarøy besvarte spørsmål om morgendagens Celtic-kamp, slo den nyansatte Molde-treneren dessuten til med flere vitser og andre morsomheter.

Vitset om Rindarøys skjegg Da en av de skotske journalistene spurte om Solskjær ville gjøre som Malmö-trener Åge Hareide og stikke kjepper i hjulene til Celtic-trener Ronny Deila, rettet Solskjær blikket mot Rindarøy.

Venstrebacken har grodd et massivt «Jo Inge Berget-skjegg» og ante nok hva som kom.

- Jeg håper en spiller med skjegg avgjør nå også og at Knut Olav Rindarøy gjør som Jo Inge Berget gjorde mot Celtic. De kommer til å skjelve når de ser Knut Olav, sier Solskjær, før hele salen bryte ut i latter.

Rindarøy forteller til Dagbladet at skjegget er et veddemål.

- Jeg kan ikke si hva veddemålet omhandler, men det kan forhåpentligvis forsvinne ganske snart, sier venstrebacken til Dagbladet.

Ble sjokkert Spillerne ble lettere sjokkerte da Solskjær plutselig kom inn på spillerhotellet i dag morges.

- Vi spillerne satt nede på oppholdsrommet før vi plutselig så Ole Gunnar. Han kom uten forvarsel og sa takk for sist, før han presenterte seg, forteller Rindarøy.

- Da smilte vi godt. Det var en kul måte å gjøre det på og en gledens dag for Molde, fortsetter veteranen.

Det har blitt skrevet mye om at Moldes gullag fra i fjor kan gå oppløsning og at mange spillere ser seg etter nye klubber. Nå tror Rindarøy at Solskjærs inntog vil forandre alt.

- De som har vært usikre, blir forhåpentligvis i Molde nå. Jeg tror det har mye å si. De fleste håpet på Solskjær. Nå blir det enklere for mange av spillerne å bestemme seg, tror Rindarøy.

<strong>GLAD:</strong> Knut Olav Rindarøy og resten av Molde-spillerne er svært glad for at Ole Gunnar Solskjær er tilbake.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GLAD: Knut Olav Rindarøy og resten av Molde-spillerne er svært glad for at Ole Gunnar Solskjær er tilbake. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Er det allerede noen spillere som har varslet det?

- Det vet jeg ikke. Det har jeg ikke spurt om ennå.

Stor skotsk interesse Tre skotske fotografer og sju skotske journalister kom for sent til de opprinnelige pressekonferansene. Solskjær hadde forlatt området, men kom likevel tilbake for å snakke med de engelsktalende.

Akkurat som Solskjær gjorde overfor den norske pressen, sprudlet han med de skotske journalistene - og Dagbladet som fortsatt var igjen. Solskjær mimret da om sine minner med Celtic og forholdet til Ronny Deila.

- Han er en veldig dyktig trener. Vi snakket mye sammen da jeg var i Cardiff. Han har taklet motgangen bra og gjort en fantastisk jobb, forteller Solskjær.

Etter alle sine år som stjerne i Manchester United, har Solskjær fått en veldig høy stjerne i Storbritannia.

De skotske avisene sendte alle mann til pumpene for å hente ut som mange nyheter som mulig og dro også frem kamper som Solskjær spilte mot Celtic som Manchester United-spiller.

- Det blir fantastisk gøy å gjøre trenercomeback mot en så stor klubb. Celtic er et veldig stort navn, skryter 42-åringen.

- Stadion blir forhåpentligvis fullsatt. Jeg håper spillerne gleder seg. Det har kriblet i magen når jeg har sett Molde i Europa. Da har jeg tenkt: Dette vil jeg være med på.

Han trekker også frem den økonomiske gevinsten ved Europa League.

- Det gir Molde et ekstra økonomisk fortrinn. Det gir bedre forutsetninger til neste sesong, sier Solskjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer