Tippeligaen

Først smalt det på tribunen. Så sørget Lillestrøm for smell i bunnstriden

Slo Stabæk 2-1.

KANARI-EKSTASE: Gary Martin jubler etter å ha sendt Lillestrøm opp i 2-0.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KANARI-EKSTASE: Gary Martin jubler etter å ha sendt Lillestrøm opp i 2-0.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stabæk - Lillestrøm 1-2 (0-1)

NADDERUD (Dagbladet): Lillestrøm tok tre svært viktige poeng i bunnstriden da laget slo Stabæk 2-1 i ettermiddag. Sheriff Sinyan og Gary Martin scoret målene.

Med seieren på Nadderud gjorde Arne Erlandsen og hans menn et byks opp til 26 poeng. Fram til Stabæk på kvalikplassen er det ett poeng når fire runder gjenstår.

Mellom Vålerenga på 10. plass og Lillestrøm på 15. plass skiller det fire poeng. Dermed er seks lag i praksis involvert i nedrykksstriden.

Det var satt opp ekstra vakthold på Nadderud. Her kunne følelser komme ut av kontroll. Noen høye smell hørtes også fra seksjonen til Lillestrøm-supporterne underveis, men vaktene hadde kontroll.

- Resultatet i dag var ekstremt viktig, sier Lillestrøm-trener Arne Erlandsen.

- Det var en tett kamp, der jeg synes vi hadde kontroll. Scoring nummer to var viktig. Vi ble slitne i andre omgang. Det må vi klare å unngå.

Glansdagene over

Stabæk fikk den første sjansen i kampen. Etter 16 minutter lirket Birger Melling ballen gjennom til Alanzinho. Lillestrøm-keeper Arnold Origi var der han skulle og stoppet skuddet.

For hjemvendte Alanzinho kunne det blitt den første Stabæk-scoringen siden 4. oktober 2008. I dette gullåret var han stor for klubben. Nå synes 33-åringen å være et stykke unna glansdagene.

GUL JUBEL: Kanarifansen hadde mest grunn til å juble på Nadderud lørdag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GUL JUBEL: Kanarifansen hadde mest grunn til å juble på Nadderud lørdag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Neste store sjanse kom 13 minutter seinere. Da var det Lillestrøm sin tur - denne gang på frispark. Franske Malaury Martin dundret ballen i stolpen.

I det 35. minutt skulle bortelaget endelig lykkes. Ballen ble lempet inn i Stabæks forsvar og endte på foten til Sheriff Sinyan. Den gikk så i en bue over keeper Mande Sayouba og i mål. Da eksploderte både Lillestrøm-spillerne og fansen.

- Det er ville scener på Nadderud, erklærte TV 2's kommentator.

Enkelt

Til TV-kanalen i pausen mente Stabæk-veteran Morten Morisbak Skjønsberg at scoringen kom litt for enkelt. I andre omgang måtte hjemmelaget framover.

Men de siste 45 minuttene startet på verst mulig måte, sett med Stabæks øyne. I det 51. minutt tråklet Gary Martin seg gjennom og skjøt ballen i mål til venstre for keeper Mande Sayouba. Plutselig sto det 2-0 til Lillestrøm.

Martin - som er på lån fra islandske Vikingur - stormet bort til Lillestrøm-fansen. Sammen steg spillere og supportere opp i en høyere enhet.

TILFREDS: Lillestrøm-trener Arne Erlandsen var en fornøyd mann etter kampen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TILFREDS: Lillestrøm-trener Arne Erlandsen var en fornøyd mann etter kampen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det var ikke en hundre prosent sjanse. Men avslutningen var god og jeg er fornøyd med målet, sier Martin.

Fantastisk treff

Hva med Stabæk? Muhamed Keita fikk et fantastisk treff på ballen etter 63 minutter, men keeper Arnold Origi fikk en hånd på kula.

Stabæk fikk også annullert et mål fem minutter før slutt. Marcus Nilsson headet i mål, men dommer Tore Hansen blåste for en forseelse i feltet.

Sebastian Pedersen reduserte rett før slutt. Nærmere kom ikke Stabæk.

- Vi visste at det ville bli en kamp med lange baller og kriging. Lillestrøm fikk det første målet, og vi var rett og slett ikke gode nok i dag, sier Morisbak Skjønsberg.

- Det gikk litt for sakte og presisjonen var ikke god nok. Vi prøvde en sluttspurt, men den kom for seint.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer