Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmarks VM-forberedelser

Først søndag kveld fikk Hareide vite om stopperstjernas vinkveld. Han ble henrykt

Danmark investerer tungt for å være forberedt på VM-motstanderne i Russland. Og drar på vinsmaking for å skape hygge og trivsel.

GRUNDIGE FORBEREDELSER: Åge Hareide overlater ingenting til tilfeldighetene før fotball-VM i Russland. Her sammen med superstjerna Christian Eriksen og resten av spillergruppa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GRUNDIGE FORBEREDELSER: Åge Hareide overlater ingenting til tilfeldighetene før fotball-VM i Russland. Her sammen med superstjerna Christian Eriksen og resten av spillergruppa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

HELSINGØR (Dagbladet): Det danske fotballforbundet bruker 1,3 millioner norske kroner på å speide og analysere motstanderne under VM i Russland. Åge Hareide har fått gjennomslag for et ambisiøst opplegg og danskene snur ikke på krona for å legge forholdene til rette.

– Vi har fem mann som skal reise rundt og se gruppemotstanderne og de lagene vi eventuelt kan møte på veien videre etter gruppespillet, sier Åge Hareide til Dagbladet.

– Vi kunne ikke vært bedre forberedt.

I januar sa tidligere Stabæk-trener (2011) Jörgen Lennartsson ja til å speide Danmarks-VM motstandere for DBU. Akkurat nå er han den eneste analytikeren på plass under Danmarks VM-camp i Helsingborg. Og det han har sett av danskene så langt har satt spor.

Både på og utenfor treningsfeltet.

– En fantastisk gruppe mennesker og fotballspillere, sier Jörgen Lennartsson. Fra Åge på toppen og ned gjennom hele landslagstroppen er det, kvalitet, harmoni og humør. Og som fotballtrener er det veldig lærerikt og interessant å kunne følge disse forberedelsene.

– Danmark har et meget godt fotballag.

SPEIDING: Åge Hareide og det danske trenerteamet bruker mye tid, krefter og penger på å analysere motstanderne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SPEIDING: Åge Hareide og det danske trenerteamet bruker mye tid, krefter og penger på å analysere motstanderne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

I VM skal Jörgen Lennartsson reise Russland rundt, alltid innom Moskva, for å kunne fore Åge Hareide og assistent Jon Dahl Tomasson med informasjon. Det samme skal Petter Rudi, Åge Hareides tidligere Molde-spiller, landslagsspiller og utenlandsproff.

– Petter har jobbet mye for oss, han har et godt fotballøye og er veldig dyktig på tilbakemeldingene, sier Åge Hareide.

– Jeg er veldig glad for å ha han på laget.

Stemningen i den danske VM-troppen kunne ikke vært bedre. Og den er helt fri for jåleri. Det er Åge Hareide på det mest upretensiøse. Det er Hareide-ledelse på sitt beste. En gruppe unge og litt eldre menn som lever, ånder, spiser og sover fotball.

Pluss litt av det andre.

For det andre er også viktig i Danmark. Og en del av det hele. Derfor inviterte Sevilla-stopperen Simon Kjær hele landslagstroppen og støtteapparatet på middag og vinsmaking i København i går kveld.

Åge Hareide fikk først vite om det søndag kveld.

Han ble henrykt.

Det fikk meg til å tenke på forskjellene mellom dansk og norsk kultur. Den enorme forskjellen på dansk og norsk fotballforbundskultur. I 2003, før Norges EM-kamp mot Danmark i Parken arrangerte Dagbladet en blindtest på ti danske og ti norske mat- og drikkevarer, deriblant gammel dansk, norsk bitter og Ringnes og Carlsberg pilsner. Panelet var Eirik Bakke og Steffen Iversen, som smakte, lo og selvfølgelig spyttet ut.

Da saken sto på trykk over to sider dagen etter ble det ramaskrik.

image: Først søndag kveld fikk Hareide vite om stopperstjernas vinkveld. Han ble henrykt

Steffen Iversen og Eirik Bakke ble kalt inn på teppet, Dagbladet ble skjelt ut og på nyhetssendinger i radio og TV var blindtesten et av oppslagene, og akkurat ja, under tittelen skandale. To voksne menn hadde stilt opp for ei avis, tatt noen slurker alkohol, spyttet det ut igjen og fått streng beskjed om at slik gjør man ikke som norsk landslagsspiller. Vel, i går kveld kom det en buss og hentet Åge Hareide og drengene, for så å kjøre dem til København for mat, vinsmaking og hygge, alt i regi av en glitrende midtstopper

I dag er det pressemøte kl. 09.30.

Deretter trening 11.00.

Heia Danmark!

VM: Åge Hareide og Danmark forbereder seg til fotball-VM i Russland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VM: Åge Hareide og Danmark forbereder seg til fotball-VM i Russland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media