Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Først stakk han av med kona til lagkameraten. Nå truer han supporterne med drap

Fansen har fått nok.

SAMMEN: Mauro Icardi sammen med Wanda Nara på et motshow i Milano tidligere i år. Nå stormer det igjen rundt den argentinske stjernespissen. Foto: NT Scanpix
SAMMEN: Mauro Icardi sammen med Wanda Nara på et motshow i Milano tidligere i år. Nå stormer det igjen rundt den argentinske stjernespissen. Foto: NT Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Inters stjernespiss Mauro Icardi er ikke kjent for å gå stille i dørene, og i løpet av sin relativt korte karriere har han allerede rukket å gjøre seg selv til midtpunktet i en rekke skandaler.

Den mest kjente av disse er da han «stakk av med» kona til vennen Maxi Lopez høsten 2013.

De to har senere møtt hverandre flere ganger på fotballbanen. Første gang var i 2014 i et oppgjør britisk presse døpte Wanda-derby. Den gang nektet de to å hilse på hverandre, og det samme skjedde da de to møttes i høst.

Denne uka kom selvbiografien til argentineren, «Sempre Avanti», og Inters supportere lenge har stått bak 23-åringen ser det nå ut til at de har fått nok.

LANSERING: Mauro Icardi under lanseringen av selvbiografien sin «Sempre Avanti». Foto: CM / Splash News
LANSERING: Mauro Icardi under lanseringen av selvbiografien sin «Sempre Avanti». Foto: CM / Splash News Vis mer

Drapstrusler

Det er spesielt en sekvens i boka som får supporterne til å se rødt - scenene som utspilte seg etter et 3-1-tap for Sassuolo i februar 2015. Det skriver BBC.

Flere av spillerne fikk draktene sine i retur fra misfornøyde fans etter at de kastet dem opp på tribunen. Icardi skriver at han kastet drakta si til en liten gutt, men at den ble revet ut av grepet hans av en voksen mann som kastet den tilbake.

Han skriver videre at han lar supporterlederen få gjennomgå verbalt, og at han i etterkant blir hyllet i garderoben fordi han valgte å svare en av de mer framtredende tilhengerne.

- Jeg er klar til å møte dem alle, én etter én. Hvor mange er de? 50, 100, 200? Hør på hva jeg har å si. Jeg skal ta med meg 100 kriminelle fra Argentina som vil drepe dem alle sammen, så får vi se, skriver han.

KLAR MELDING: På tribunen hang flere bannere. På ett kunne man lese: «100 mål kommer ikke til å skjule at du er en dritt». Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix
KLAR MELDING: På tribunen hang flere bannere. På ett kunne man lese: «100 mål kommer ikke til å skjule at du er en dritt». Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix Vis mer

Bannere

Ikke overraskende falt dette ikke i videre god jord hos de som følger laget. De omtaler uttalelsene som «patetiske», og hevder at Icardi lyver om det som skjedde etter Sassuolo-kampen.

Deres misnøye kom tydelig fram under gårsdagens kamp mot Cagliari.

På tribunen hang flere bannere. På ett kunne man lese: «100 mål kommer ikke til å skjule at du er en dritt».

På et annet banner sto det: « Du bruker et barn for å rettferdiggjøre at du slang dritt til oss. Du er ikke en mann. Du er ikke en kaptein. Du er bare en dritt».

BOM: Icardi fortviler etter å ha satt straffesparket utenfor. Foto: AP Photo/Luca Bruno/NTB Scanpix
BOM: Icardi fortviler etter å ha satt straffesparket utenfor. Foto: AP Photo/Luca Bruno/NTB Scanpix Vis mer

- Vi er her

Stemningen ble neppe bedre av at Inter tapte hjemmekampen mot Cagliari, og for å toppe det hele bommet Icardi på et straffespark.

Til stor jubel fra tribunene.

Det ble også rapportert at Icardi etter kampen skal ha blitt konfrontert av en rekke fans da han forlot arenaen, og utenfor stjernas hjem fra det også hengt opp et banner. Dette spilte tydelig på Icardis trusler.

- Vi er her. Bare si ifra når dine argentinske venner kommer.

- Uakseptabelt

Klubblegenden Javier Zanetti, som nå er visepresident i klubben, har også uttalt at det er mulig Icardi vil miste kapteinsbindet etter bråket.

- Vi kan ikke akseptere sånn oppførsel fra en person som jobber for klubben vår. Etter kampen vil vi snakke gjennom ting og finne ut hva som skjer, sa Zanetti til Mediaset Premium før kampen.

- Inter er større enn noen enkeltpersoner, og vi kunne virkelig klart oss uten en slik episode før en så viktig kamp.

Icardi selv tok til Instagram i går formiddag i et forsøk på å gjøre konflikten noe mindre spent. Riktignok - uten videre hell.

- Jeg ville ikke fornærme noen. Kapteinsbindet representerer en av mine barndomsdrømmer. Det er dere jeg ser til hver eneste søndag etter at jeg har scoret. Det er deres omfavnelse jeg ønsker meg fordi jeg elsker Inter, skrev han.

A photo posted by Mauro Icardi (@mauroicardi) on

Detaljer

Icardis utbrudd mot fansen var heller ikke det eneste utdraget fra boka som har skapt reaksjoner i Italia. Han skriver blant annet i detalj om hvordan det gikk til at han ble sammen med kona til medspilleren og vennen Maxi Lopez.

«Dagen før avreise på treningsleir i USA fikk jeg en melding fra Wanda. Jeg ble overrasket, for jeg snakket jo vanligvis med Maxi, ikke med henne. Hun spurte om jeg kunne kjøpe med en iPad fra USA, fordi den ikke var til salgs i Italia ennå», skriver Mauro Icardi, gjengitt av Corriere Dello Sport.

Inter-stjerna skriver videre at han oppfattet dette som at hun søkte kontakt.

«Den episoden fikk meg til å tenke. Ville Wanda egentlig ha iPad'en, eller var dette bare en unnskyldning for å komme i kontakt med meg. Da jeg kom tilbake til Milano, var det første jeg gjorde å ta kontakt med Wanda. Jeg måtte overlevere iPad'en. Det var den perfekte unnskyldningen», skriver Icardi videre.

Dette ble slutten på Wanda Naras forhold til Maxi Lopez.

«Vi tekstet mye til hverandre. Hun skrev plutselig: «Mauro, vi (Lopez og Nara) skal på en tur med Gonzalo Bergessio og kona. Vil du bli med oss?». Selvsagt hadde jeg lyst. Da jeg lå alene på båten og hørte på reggae, kom Wanda plutselig til meg. På det tidspunktet gikk forholdet til Maxi Lopez mot slutten», skriver Icardi.

Mafia

Ifølge italienske Radio 10 og Corriere Dello Sport skal også italiensk mafia ha blitt involvert.

Det er journalisten Carlos Monti som hevder å ha informasjon om at den sicilianske mafiaen - Cosa Nostra - skal ha henvendt seg til Maxi Lopez med tilbud om å skade Icardi.

Tilbudet fra mafiaen skal ha vært:

- Vil du gå for det? Vil du at vi skal knekke beina hans? Vil du at han aldri skal kunne spille fotball mer?

Ifølge Monti skal Maxi Lopez ha avslått den spesielle forespørselen.

Wanda tok sterk avstand fra påstandene på Twitter:

- Monti er ute av stand til å intervjue meg, Mauro (Icardi) eller den sicilanske mafiaen. Når du ikke har nyheter, må du late som, skrev Wanda Icardi.

Meldingen har i ettertid blitt slettet.

Italiensk serie A fotball, 8. runde:

Napoli – Roma 1-3, Pescara – Sampdoria 1-1, Juventus – Udinese 2-1, Chievoverona – Milan 1-3 , Fiorentina – Atalanta 0-0 , Genoa – Empoli 0-0 , Inter – Cagliari 1-2 , Lazio – Bologna 1-1 , Sassuolo – Crotone 2-1 .

Spilles mandag: Palermo – Torino.

Juventus 8 7 0 1 17 - 5 21
Roma851219-1016
Milan851215-1116
Napoli842215-914
Lazio842214-814
Chievoverona841310-913
Cagliari841313-1413
Genoa73318-512
Sassuolo840411-1312
Torino732213-811
Inter832310-1011
Bologna83239-1211
Atalanta831410-1210
Fiorentina72326-69
Sampdoria82248-118
Pescara81438-117
Udinese82157-147
Palermo71334-86
Empoli81252-115
Crotone80176-181

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!