OMTENKSOM: Sergio Ramos har vunnet alt som er verdt å vinne som fotballspiller, men er fortsatt tydeligvis en ålreit fyr. Her legger han oppvarmingsjakka si over en gutt i rullestol i det kalde regnværet på Lerkendal før kampstart. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OMTENKSOM: Sergio Ramos har vunnet alt som er verdt å vinne som fotballspiller, men er fortsatt tydeligvis en ålreit fyr. Her legger han oppvarmingsjakka si over en gutt i rullestol i det kalde regnværet på Lerkendal før kampstart. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Først vant Ramos alles hjerter med  denne gesten - så reddet han Real Madrid på tampen

Utliknet på overtid etter å ha laget straffe i supercupfinalen i Trondheim. Real vant 3-2 etter ekstraomganger.

  • Real Madrid - Sevilla 2-2 (1-1), 3-2 eeo:

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborgs hjemmebane Lerkendal var i kveld vert for den europeiske supercupfinalen - oppgjøret mellom sist sesongs vinnere av Champions League og Europa League.

Real Madrid, uten Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos, Pepe og Martin Ødegaard i troppen var storfavoritt mot La Liga-rival Sevilla, men kampen ble av det jevnspilte slaget.

Zinedine Zidane valgte å starte med både James Rodriguez, Luka Modric og Karim Benzema på benken fra start. Sevilla startet også uten to av sine antatt beste, ettersom både Jevhen Konopljanka og småskadde Adil Rami startet oppgjøret som benkevarmere. Hele gjengen kom imidlertid inn etterhvert.

Real festet grepet halvveis i første omgang med et fantastisk langskudd av stortalentet Marco Asensio (20), men Franco Ferreira sørget for balanse i regnskapet rett før pause.

I 2. omgang var Sevilla best mot et tamt Real-lag, og det var ikke ufortjent da innbytter Jevhen Konopljanka satte inn 2-1 på straffe i det 72. minutt.

Sergio Ramos felte noe klønete Vitolo i egen boks. Den spanske landslagsstjerna kommer uansett fra oppgjøret med æren i behold.

Da lagene ble presentert før kampstart, ga han nemlig oppvarmingsjakka si til en handikappet ung gutt i rullestol. Grunnen var åpenbar: Det var skikkelig vått og kjølig på Lerkendal i kveld.

SEIN UTLIKNING: Her header Sergio Ramos inn 2-2, tre minutter på overtid. Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
SEIN UTLIKNING: Her header Sergio Ramos inn 2-2, tre minutter på overtid. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Og så, tre minutter på overtid, da Real jaktet utlikning, headet han inn 2-2 og sørget for ekstraomganger.

I første ekstraomgang holdt han på å gjøre det helt store igjen, da han headet kula i mål, men scoringen ble - muligens noe strengt - annullert for armbruk mot Adil Rami.

Snakk om berg-og-dalbane for Ramos!

Sevilla, som har vunnet Europa League de siste tre sesongene, har alt annet enn gode minner fra supercupfinalene de siste årene. I 2014 ble det 0-2-tap for nettopp Real Madrid, mens i fjor ble Barcelona for sterke med 5-4 etter et episk fotballdrama.

Et episk fotballdrama ble det i høyeste grad i år også. Real Madrid vant nemlig til slutt 3-2 etter at Dani Carvajal gjorde alt selv helt på tampen av 2. ekstraomgang.

Høyt press

Real Madrid gikk rett i strupen på et lett sjokkert Sevilla-lag fra starten av. Zinedine Zidanes elever sto tidvis svært høyt i banen og jaget etter Sevilla-spillerne som bikkjer. Andalucia-laget hadde flere ganger store problemer med å spille seg ut fra egen boks.

Det holdt på å gi uttelling tidlig, men Sevillas Mariano Ferreira fikk med nød og neppe klarert til corner da Sergio Ramos plutselig fikk stå ganske så alene i boksen etter en corner.

Sevilla kom noe mer med i matchen etter Reals åpningsbølge, men etter 21 minutters spill virket det som om relativt ukjente Marco Asensio fikk lyst til å vise hvorfor Real Madrid var store forhåndsfavoritter.

Unggutten, med en fortid i AS Mallorca, plukket opp kula rundt 30 meter fra målet til Sevilla-keeper Sergio Rico, før han avanserte noen meter og dro til med venstrebeinet. Treffet var perfekt, og et halvsekund etterpå fløy ballen inn helt øverst i Ricos høyre kryss.

Lerkendal-publikummet kunne ikke gjøre annet enn å måpe. For med all respekt for Rosenborgs rivaler fra Tippeligaen: Slike scoringer er man ikke vant med i Trondheim.

Slo tilbake

Sevilla holdt på å slå tilbake like etter, men avslutningen i god posisjon fra Mariano Ferreira gikk himmelhøyt over målet til Kiko Casilla.

Etter en halvtimes spill var det Sevillas Danilo Carrico som forsøkte lykken fra ganske så langt hold, men Casilla fikk med nød og neppe slått det harde skuddet, som fikk en ekkel touch i den sleipe Lerkendal-matta, til side.

Sevilla skulle uansett får belønning for strevet til slutt, men ikke før i det 41. minutt. Luciano Vetto slo inn fra høyre.

Der plukket Vitolo opp ballen, og forsøkte å dra av to Real-spillere. Isteden kom lagkompis Franco Vazquez bakfra og slengte ut venstrefoten.

Nysigneringen fikk overraskende god fart på skuddet fra 13-14 meter, og ballen snek seg mellom to Real-forsvarer, før den forsvant inn i lengste hjørne, til 1-1.

Farlig Isco-skudd

2. omgang var bare noen få minutter gammel da Sevilla gjorde kampens første bytte, da den franske landslagsspilleren Adil Rami kom inn for Carrico.

Real Madrid kom til den andre omgangens første mulighet, men det farlige skuddet fra 17-18 meter gikk via en Sevilla-spiller og ut til en corner det ikke ble noe av.

Sevilla så en stund friskest ut etter sidebyttet, men etter en times spill satte Zidane inn Karim Benzema for en helt usynlig Alvaro Morata. Det fikk nesten umiddelbar uttelling.

Den franske superspissen hadde vært på banen i bare et minutt da han vartet opp med en farlig heading, som gikk via en Sevilla-forsvarer og ut til nok en corner det ikke ble noe ut av.

Et par minutter seinere flekset Zidane muskler med troppen sin nok en gang, da den kroatiske magikeren Luka Modric ble byttet inn for Isco. Minuttet satte Sevilla-sjef Jorge Sampaoli inn Jevhen Konopljanka for Vietto.

Klønete Ramos

Rett etterpå satte ukraineren inn 2-1 på en iskald straffe.

VILL JUBEL: Her feirer Sevilla-spillerne Jevhen Konopljankas straffescoring som ga 2-1. Foto: Thomas Rasmus Skaug
VILL JUBEL: Her feirer Sevilla-spillerne Jevhen Konopljankas straffescoring som ga 2-1. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Vitolo dro seg inn fra høyresiden av Real-boksen, forsøkte å dra av Sergio Ramos, men falt kanskje noe lett da den spanske landslagsstjerna noe klønete slang ut foten.

Dermed gikk Vitolo i bakken, og etter et sekunds betenkningstid pekte dommer Milorad Mazic på straffemerket. Der var altså Konopljanka sikrere enn banken.

Zidane benyttet seg umiddelbart av muligheten til å sette inn nok en superstjerne, da han satte inn James Rodriguez for Mateo Kovacic.

Sevilla la seg svært dypt i banen etter å ha tatt ledelsen, noe som gjorde det vanskelig for Real-stjernene å skape sjansen de trengte for å sikre ekstraomganger.

Sein utlikning

Real presset voldsomt mot slutten i sprutregnet i Trondheim, og tre minutter på overtid kom utlikningen. Lucas Vazquez tok seg ned til dødlinja før han la inn i feltet. Der sto Ramos helt umarkert, og midtstopperen hadde få problemer med å styre kula i nettet.

REDDET REAL: Her feirer Ramos med James Rodriguez etter å ha utliknet til 2-2. Foto: Thomas Rasmus Skaug
REDDET REAL: Her feirer Ramos med James Rodriguez etter å ha utliknet til 2-2. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Det er en grunn til at Real Madrid er Real Madrid.

Zidanes lag dominerte voldsomt i ekstraomgangene, og det hjalp ikke mye for Sevilla at Thimothee Kolodziejczak fikk sitt andre gule kort etter 94 minutters spill.

Noen minutter seinere trodde Ramos at han hadde gjort det helt store nok en gang, men det som så ut til å være 3-2-målet ble annullert etter at måldommeren vinket.

Han mente tydeligvis at Ramos hadde vært litt for røff med Rami i forkant av scoringen.

I 2. omgang fikk både Rodriguez - to ganger - og Vazquez store sjanser for Real Madrid, men ingen av dem maktet å sette inn det forløsende 3-2-målet.

Det gjorde imidlertid høyreback (!) Dani Carvajal.

To minutter før slutt i 2. ekstraomgang gjorde han alt selv. Først vant han ballen høyt i banen, og så beinet han gjennom hele Sevilla-forsvaret, før han styrte ballen på herlig vis i lengst kryss.

MATCHVINNER: Dani Carvajal hylles av lagkompisene etter å ha satt inn 3-2 på herlig vis. Foto: Thomas  Rasmus skaug / Dagbladet
MATCHVINNER: Dani Carvajal hylles av lagkompisene etter å ha satt inn 3-2 på herlig vis. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet Vis mer

Stakkars Sevilla hadde ikke mer å stille opp med og tapte dermed seint i 2. ekstraomgang i andre supercupfinale på rad.

Det svir.

For Zidane derimot er det grunn til å smile. Franskmannen har nå vunnet to av to finaler som Real-trener.