Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kamil Stoch best i kvalifiseringen i Vikersund

Først var det stille. Så kom Kamil Stoch

Kamil Stoch svevde klart lengst, men Robert Johansson endte kun 1,5 poeng bak polakken.

Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix via AP
Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Suverene Kamil Stoch fikk hard konkurranse fra flere nordmenn i Vikersund fredag kveld.

Hopperne gjennomførte kvalifiseringen til helgas skiflygingskonkurranser, men også denne ga poeng i sammendraget. Derfor var det full innsats fra samtlige utøvere i verdens største hoppbakke.

Gjennom sju tellende konkurranser har Stoch opparbeidet seg et forsprang på nesten 90 poeng til Robert Johansson i sammendraget, og i Vikersund fortsatte han den gode hoppingen.

God norsk hopping

Frem til polakken fikk grønt lys til å sette utfor, hadde det vært et litt tamt renn i Vikersund. Det var mange korte hopp og Richard Freitag var bestemann med sine 216 meter. Så dunket plutselig Stoch til med hele 242 meter. Det ga en klar ledelse, som også holdt ut kvalifiseringen

– Det har vært litt tøft i dag, siden vinden skifter sånn, men jeg føler meg veldig bra akkurat nå, sa Stoch til NRK.

Mot slutten fikk imidlertid verdenscuplederen konkurranse. Nærmest kom Robert Johansson og Andreas Stjernen, som hoppet henholdsvis 232,5 og 236 meter.

Johann André Forfang ble nummer 11, Daniel André Tande nummer 11, Halvor Egner Granerud nummer 23, Anders Fannemel nummer 37, og Marius Lindvik nummer 40. Det betyr at samtlige nordmenn også får hoppe i lørdagens renn.

Kampen om seieren i Raw Air er så godt som avgjort, men flere nordmenn kjemper helt i toppen. Totalt er fire nordmenn topp ni, hvor Johansson er bestemann på 2.-plass. Stjernen følger hakk i hæl, bare ytterligere 17 poeng bak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!