- Forstår at de reagerer på at jeg ikke var i lagoppstillingen

Tettey smigret av Norwich-fansen.

VIL SPILLE - OG SCORE: Alexander Tettey (bak) og Per Ciljan Skjelbred på landslagstrening denne uka. Hos supporterne til klubblaget Norwich har Tettey blitt så populær at de gikk ut mot manageren da han ikke fikk spille forrige seriekamp. Nå håper Tettey å starte for Norge mot Malta i morgen kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
VIL SPILLE - OG SCORE: Alexander Tettey (bak) og Per Ciljan Skjelbred på landslagstrening denne uka. Hos supporterne til klubblaget Norwich har Tettey blitt så populær at de gikk ut mot manageren da han ikke fikk spille forrige seriekamp. Nå håper Tettey å starte for Norge mot Malta i morgen kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

Alexander Tettey har fått en høy stjerne blant Norwich-supporterne.

Da nordmannen ikke startet lørdagens kamp mot Rotherham, ble det oppstyr.

Midtbanespilleren hadde spilt samtlige kamper fra start denne sesongen. Mot Rotherham, en kamp som endte 1-1, ble han sittende på benken gjennom samfulle 90 minutter.

Ut mot manageren På sosiale medier og i flere fora gikk supportere hardt ut mot prioriteringene til manager Neil Adams.

- Jeg fikk høre fra sponsoren min og fra en kompis på laget at det var en del som reagerte. Det er jo veldig fint, men jeg må forholde meg til det manageren sier og ikke folks reaksjoner. Men det er jo fint at de vil jeg skal spille, sier Tettey til NTB.

Spilt samtlige kamper - Forstår du fansens frustrasjon?

- Det er bare fordi jeg har spilt alle kampene bortsett fra lørdag - og gjort det bra. Jeg skjønner at de reagerer på at jeg ikke var i lagoppstillingen.

- Fikk du en begrunnelse av manageren?

- Ja, det fikk jeg. Men den skal jeg holde for meg selv. Det er mellom meg og manageren. Vi har bare spilt 11 av 48 kamper, og jeg vet at jeg ikke kommer til å spille alle kampene.

Vil bidra mot Malta En kamp 28-åringen ønsker å starte, er fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Malta. Der håper han også å bidra i målprotokollen.

- Ambisjonen min med landslaget er å score mål, som jeg har gjort i alle klubber jeg har vært i. Jeg kommer til å jobbe hardt for å komme i posisjoner hvor jeg kan score, sier Tettey.

Han forstår at nordmenn flest forventer tre poeng mot den lille fotballnasjonen.

- Jeg skjønner det, men fotball er ikke så enkelt lenger. Men hvis vi skal nå våre ambisjoner må vi starte med seier mot Malta, fastslår han.

(NTB)