Pandemien truer fortsatt lekene:

- Forstår at mange er engstelige

Hele 80 prosent av Japans befolkning er imot gjennomføring av Tokyo-OL. Idrettspresident Tore Øvrebø forstår engstelsen, men understreker at Norge drar dersom lekene avholdes.

FORSTÅR FRYKTEN: Toppidrettssjef Tore Øvrebø forstår engstelsen blant befolkningen i Japan. Foto: Vidar Ruud / NTB
FORSTÅR FRYKTEN: Toppidrettssjef Tore Øvrebø forstår engstelsen blant befolkningen i Japan. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi registrerer at mange i Japan oppgir at de ønsker at lekene blir utsatt. Vi forstår at mange er engstelige for hva en gjennomføring nå i sommer innebærer, sier toppidrettssjef på Olympiatoppen Tore Øvrebø til Dagbladet.

For med bare ti uker igjen før OL-ilden tennes i Tokyo viser flere spørreundersøkelser at et stort flertall av japanerne ønsker at lekene skal utsettes eller avlyses.

Toppidrettssjefen understreker at smittevernprotokollen som japanske myndigheter, IOC, organisasjonskomiteen, og WHO samarbeider om vil minimere smitterisikoen.

- Dette gjelder både mellom den japanske befolkningen og deltakerne. Vår holdning er at vi drar hvis lekene avholdes, sier han.

- De fleste vil være vaksinert

IOC-president, Thomas Bach, hevder at minst 75 prosent av utøverne og lederne som skal bo i OL-landsbyen i Tokyo vil være vaksinerte før sommerlekene starter.

Det kom fram under et koordineringsmøte IOC hadde med organisasjonskomiteen i Tokyo onsdag.

- I øyeblikket er så mange som 75 prosent av innbyggerne i OL-landsbyen allerede vaksinert eller har sikret seg vaksine før OL, sa Bach ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer