Eliteserien 2021:

Forstår bekymring: - Alle alarmklokker ringer

Strømsgodset må vente seg en kamp mot nedrykk denne sesongen, ifølge flere eksperter. - Det hadde vært dumt å ikke tippe oss som et av de dårligste lagene, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Dagbladet.

BEKYMRET: Bjørn Petter Ingebretsen er bekymret en drøy uke før Strømsgodsets sesongåpning mot Lillestrøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB
BEKYMRET: Bjørn Petter Ingebretsen er bekymret en drøy uke før Strømsgodsets sesongåpning mot Lillestrøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

- Det så helt forferdelig ut på alle områder. Det hang ikke sammen, men det verste opp i det hele var at det nærmet seg likegyldighet blant spillerne. Det var halvfabrikat over hele linja. Det var utrolig skuffende og det så ut som en gjeng som ikke virket å bry seg, sier Joacim Jonsson til Dagbladet.

Eurosport-ekspertens dom over Strømsgodset er knallhard etter 6-1-tapet mot Fredrikstad forrige søndag.

Etter en mildt sagt turbulent sesongoppkjøring i Drammen, toppet det hele seg med et brutalt tap i generalprøven mot Fredrikstad. Nå lar ikke de tunge spådommene vente på seg før Eliteseriestart.

Jonsson er bekymret for Strømsgodset etter å ha sett generalprøven mot østfoldingene.

- Det var skrekkelig fra start i går. Jeg blir rett og slett urolig på Godsets vegne.

- Alarmklokker ringer

Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund har fått det midlertidige treneransvaret til sommeren etter at det ble klart at Henrik Pedersen var ferdig i klubben.

- Vi har begge to sagt at vi kan tenke oss å gå videre med dette, og vi har trua på det hvis klubben ønsker det. Og hvis klubben er smart, så gjør den det, sa Ingebretsen til Eurosport forrige uke.

Jonsson mener «BP» og co. må levere gode resultater fra start for at det skal være en mulighet.

- De må stramme til og samle laget, eller så kan ikke de være ledere for det laget. BP gikk ut å sa at det var direkte feil av klubben å ikke ansette dem på en lengre avtale, så leverer man den søknaden et par dager etterpå? Det hørere ingen sted hjemme. Alle alarmklokker ringer, absolutt alle alarmklokker ringer. Står ikke det laget her mer samlet, da må Godset gjøre noe nå. Da kan man ikke vente, for det da er det for seint.

Forstår bekymring: - Alle alarmklokker ringer

Eurosport-eksperten tror oppgaven blir for tung for drammenserne.

- Etter det man så, så tenker man jo klink nedrykk. Per nå så er jo Sandefjord og Strømsgodset de lagene som ser svakeste ut. Skulle jeg satt en dom i dag så hadde jeg sagt Sandefjord og Strømsgodset ned. Det er vel ingen som kan arrestere meg på det heller, for det har sett så svakt ut.

- Du tror de rykker ned sånn det ser ut nå?

- Ja ja. Det går ikke an å tro noe annet. Det er tjenestefeil å tro noe annet.

HØY TEMPERATUR: I kampen mellom Kamaz og Chelyabinsk i russisk fotball gikk det litt hardt for seg. VIDEO: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

- Ikke på et godt sted

Bjørn Petter Ingebretsen ble overrasket over det laget presterte på søndag, og beskriver kampen som en «mental kollaps». Kort tid før seriestart er Godset-treneren bekymret over tilstanden til laget.

- Vi er ikke på et godt sted sånn sett. Det er litt sånn samling i bånn nå. Etter treningskampen nå på søndag ser det ut som vi har litt kort tid. Jeg trodde ærlig talt at vi var på et litt bedre sted, sier Ingebretsen til Dagbladet.

53-åringen forteller at han ble overrasket over hvor god stand spillergruppa var i da de tok over, og ble derfor ekstra overrasket over kampen på søndag.

EKSPERT: Joacim Jonsson. Foto: Eurosport / discovery+ / NTB
EKSPERT: Joacim Jonsson. Foto: Eurosport / discovery+ / NTB Vis mer

- Vi var ikke veldig fornøyd med kroppsspråk, tilstedeværelse og kommunikasjon på banen. Jeg trodde vi hadde kommet lenger.

- Skjønner du at folk er bekymret?

- Selvfølgelig skjønner jeg det. Det hadde vært dumt å ikke tippe oss som ett av de dårligste lagene.

Godset-treneren har forståelse for den kritikken som kommer fra Jonsson.

- Vi ser jo at det er ting som må rettes på her. Han mener det, og det er sikkert mange som mener det samme. Vi ser ikke ut som vi henger sammen og så ikke ut som et godt fotballag. Sånn sett er det jo ting som er sant i det som blir sagt.

AMERIKANSK FOTBALL: Daniel Smith fra Wildcats blir taklet rett ned i bakken, men det blir fremdeles scoring. Vis mer

Tidligere i år fikk Strømsgodset et nytt slag i ansiktet da nøkkelspiller Lars-Jørgen Salvesen fikk påvist en avrivning i fremre korsbånd og går dermed glipp av hele den kommende sesongen.

Forstår bekymring: - Alle alarmklokker ringer

Tror disse rykker ned

Jonsson er klar på hvem han tror rykker ned. Kollega i Eurosport, Petter Bø Tosterud, må si seg enig.

- I mitt hodet er det Godset og Sandefjord som peker seg ganske klart ut, sier han til Dagbladet.

- Mange av oss lot oss imponere av Sandefjord i fjor, men nå synes jeg det ser litt tynt ut, spesielt på topp, legger han til.

Sandefjord sesongåpner borte mot Odd søndag, mens Strømsgodset tar imot Lillestrøm på Marienlyst 16. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer