- Forstår ikke hva vi gjør feil

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet.no): Verken Frode Andresen eller Ole Einar Bjørndalen kan forklare hvorfor Norge skjøt seg bort fra stafettgullet.

15 ekstraskudd og tre strafferunder - to for Andresen og en på Bjørndalen - gjorde at storfavorittene Norge måtte nøye seg med bronse på VM-stafetten i skiskyting. Dermed må vi fortsatt tilbake til 1967 for å finne siste norske stafett-triumf for menn i et internasjonalt mesterskap.

- Det var utrolig viktig for oss å gå for seier i dag. Sist Norge vant en VM-stafett hadde ikke mennesket landet på månen enda, sier Frode Andresen til Dagbladet.no.

Det norske laget bestående av Egil Gjelland, Frode Andresen, Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen skjøt mye svakere enn alle konkurrentene i toppen.

- Vi må gå nøye gjennom det vi har gjort. Vi har jobbet knallhardt gjennom sommer, høst og vinter uten at det lykkes for oss. Jeg skjønner ikke hva som er galt, sier Ole Einar Bjørndalen.

Også Frode Andresen er uforstående til hva som skjer med de norske stafettgutta, som egentlig er i god form på standplass.

- Jeg føler at jeg ligger riktig og skyter bra. Derfor kan jeg ikke forstå hva som er problemet, sier han.

Siste etappe ble rene paradeløpet for Frankrikes ankermann Raphael Poiree, som var voldsomt begeistret over å endelig kunne vinne sammen med laget sitt:

- Dette er morsommere enn å vinne individuelt. Det har jeg opplevd så mange ganger, forklarer han til NRK 1.

Tyskland var forventet å være en sterkt utfordrer til gullmedaljene, men Marco Morgenstern besvimte på første runde. Selv om han med store vansker fullførte sin etappe, var løpet selvsagt ødelagt for tyskerne som endte på 12. plass.

Etter veksling lå Morgenstern på bakken i flere minutter, før han kom seg på beina og ble støttet av to mann ut av stadion.

<B>FRANSK JUBEL</B> Liv Grete Skjelbreid Poirées ektemann Raphael Poirée gikk inn til en overraskende stafettseier for Frankrike i dag.