Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Forstår ikke Olsens motiv

Lyns danske midtstopper Steven Lustü forstår ikke hvorfor Danmarks landslagssjef Morten Olsen rakker ned på norsk fotball.

- Det undrer meg litt. Jeg skjønner ikke motivet for å gjøre det. Denne gangen er det danskene som har startet balladen, fastslår Lyn-stopperen.

Han er veldig begeistret for Olsen som trener. Lustü kaller ham både «outstanding» og «gjennomprofesjonell», men synes ikke kritikken av den norske spillestilen er passende.

- Den blir veldig fordreid. Rosenborg er et godt eksempel på hva norsk fotball kan stå for, sier Lustü til Dagbladet.

Han nevner også Odd Grenland, Molde og sitt eget Lyn som gode eksempler fra nivået under Rosenborg.

Skal ikke innrømmes

Lustü spilte selv midtstopper i 2- 2-kampen på Ullevaal. En kamp fotballanalytikerne mente beviste tomheten i Olsens argumentasjon. På Ullevaal spilte Danmark flere lange og høye baller enn Norge.

- Gjorde vi? Vel, jeg spilte kampen, og oppfattet det ikke slik. Det har nok noe å gjøre med hva man ser etter og hvordan man definerer, sier Lustü.

Og har antakelig et hovedpoeng. Danmark og Norge kan likne hverandre så mye de vil - det skal bare ikke innrømmes.

Forbasket sur

Og kanskje er kritikken fra Olsen også et uttrykk for mannens største svakhet som fotballtrener: humøret. Mannen virker jo så forbasket sur alltid. Lustü er ikke uenig.

- Det kunne gjort seg med et smil iblant, innrømmer han.

- Men han kan si ting med glimt i øyet ute på treningsfeltet. Men han ønsker nok en distanse. Det inngir respekt, sier Lustü.

Underholdende

Lyn-stopperen har et noe udansk tips foran kampen i Parken: 0- 0. Men skynder seg å legge til:

- Jeg tror det blir en meget god og underholdende fotballkamp. Og det blir meget god stemninga på tribunen.

Lustü har ikke tro på at han får flere landskamper for Danmark.

- Jeg er 32 år. Jeg er for gammel for benken. Dessuten er ikke den lange fotballpausen i Norge spesielt gunstig for meg. Jeg er i toppform når de andre har ferie, og omvendt.

LANDSLAGSSJEF: Morten Olsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media