Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Forstår ikke uttaket

SOLDIER HOLLOW/OSLO (Dagbladet.no): Bente Skari og Thomas Alsgaard får ikke gå dagens sprint. - Jeg har vanskelig for å forstå uttaket, sier Alsgaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nå endelig klart at Bente Skari ikke går sprinten til tross for at mange mener hun er en klar medaljekandidat. Norge stiller med denne jentekvartetten: Vibeke Skofterud, Anita Moen, Hilde G. Pedersen og Maj Helen Sorkmo.

Sprinttrener Hallstein Bøgseth og resten av landslagsledelsen har vurdert det slik at Alsgaard og Skari rett og slett ikke er gode nok.

- Vår vurdering er at de fire som er tatt ut har størst sjanse for å komme blant de 16 som går videre, sier Bøgseth om kvinneuttaket.

- Vi tror ikke at Bente ville kommet videre fra prologen.

Guttas sprintlag ble også offentliggjort i kveld. Norges lag: Trond Iversen, Trond Einar Elden, Håvard Bjerkeli og Tor-Arne Hetland.

Mange mener Alsgaard burde få sjansen etter sin overlegne spurtoppvisning på stafetten. Alsgaard legger ikke skjul på at han gjerne vil gå sprinten, men stafetthelten er ikke funnet god nok.

- Jeg respekterer avgjørelsen, men jeg har vanskelig for å forstå uttaket. Jeg skulle gjerne gått, sier Alsgaard til Dagbladet.no.

Han har registrert at mange - både nordmenn og utlendinger - stusser over at han ikke får gå. Han er ikke i tvil om at han kunne kjempet om en medalje i morgen.

- Men det kan de fire andre også. Jeg ønsker dem lykke til, sier Alsgaard.

- Vi er sikre på at vi har gjort det rette, sier landslagssjef Sindre Bergan til TV 2.

(Dagbladet.no)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!