«Perry»:

Forstår reaksjoner etter Solbakken-utspill

Per Joar Hansen (55) forstår at Ståle Solbakkens utspill etter tirsdagens landskamp har skapt reaksjoner.

UTSPILL: Et utspill fra Ståle Solbakken etter onsdagens kamp mot Montenegro har fått flere til å sperre opp øynene. Foto: Geir Olsen / NTB
UTSPILL: Et utspill fra Ståle Solbakken etter onsdagens kamp mot Montenegro har fått flere til å sperre opp øynene. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ståle Solbakken kunne slippe jubelen løs da de norske landslagsgutta tok en ekstremt viktig trepoenger i onsdagens VM-kvalikkamp mot Montenegro.

Med tre kamper på ni dager, var det en sliten norsk gjeng vi fikk se det siste kvarteret, og Montenegro var nære utlikning i sluttminuttene.

- Det har vært en skikkelig vanskelig og intens uke, med nytt trenerteam som aldri hadde hilst på spillerne før vi kom hit. Noen er det blitt mye nytt for, sannsynligvis litt for mye, sa Solbakken til TV 2.

LEVERER: Erling Braut Haaland leverer på trening før Norges kamp mot Montenegro. Video: @fotballandslaget. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Ikke kritikk

Men det var et annet utspill fra landslagssjefen som skulle få mye oppmerksomhet etter gårsdagens oppgjør.

Solbakken ble nemlig spurt om han var overrasket over at tankene hans virket så uvante for spillerne - hvor han svarte:

- Det er mange ting her som jeg tenkte. Det er overhodet ikke noe kritikk av forrige regime, slik at det er sagt. Men mye av det jeg presenterte hadde ikke spillerne vært borti før, og det var overraskende for dem. Det overrasket meg litt, sa Solbakken til TV 2.

Utspillet skapte reaksjoner, og flere mente at Solbakken sendte stikk til den forrige landslagsledelsen med Lars Lagerbäck og Per «Perry» Joar Hansen i spissen.

Norges tidligere landslagsassistent har forståelse for at utspillet kan tolkes feil.

SEIER: En tydelig gira trener Ståle Solbakken gir gutta i garderoben en skikkelig jubeltale etter seieren mot Montenegro. Video: Fotballandslaget Facebook Vis mer

- Det ene man kan tolke det som er at han mente at det vi gjorde (forrige landslagsledelse journ.anm.) ikke var bra nok. Det andre man kan tolke det som er at han har hatt lite tid i forhold til å implementere sine ideer siden de ikke har møttes så mye. Det kan tolkes i alle retninger, sier «Perry» til Dagbladet.

- Hvordan tolker du det?

- Jeg tolker det på den måten at han har sine ideer som han ønsker å implementere i laget. Han vil spille ut ifra hvordan han vil at laget skal se ut. Det er jo det helt riktige, han er jo ansvarlig for hvordan laget spiller. Han må jo jobbe inn det han har tro på, sier han og fortsetter.

- På generelt grunnlag så har jo trenere ulike ideer på hvordan fotball skal spilles. Fotballen er ikke sånn at det finnes én trener med én fasit.

Den nybakte analytikeren for det islandske landslaget ser ikke på utspillet som kritikk.

- Absolutt ikke. Jeg har kjent Ståle i 25 år og jeg vet at hva han står for både på og utenfor banen.

Dagbladet har ikke lyktes i å komme i kontakt med Ståle Solbakken.

Gavepakke

Samtidig som Norge tok tre sterke poeng mot Montenegro tirsdag, skulle Tyrkia få det overraskende tøft mot Latvia. Et latvisk lag som før kveldens runde sto med null poeng.

Latvia kom under allerede etter to minutter spill, og det skulle ikke bli noe lettere da Tyrkia la på til 2-0 en halvtime seinere.

Latvia reduserte før pause, og etter to nye scoringer i andreomgang, kunne de juble for et meget sterkt poeng. Det gjør at gruppe G nå er vidåpen.

Tyrkia topper gruppa med sju poeng, mens både Norge, Montenegro og Nederland følger like bak med seks poeng.

Norges neste kamp er i september. Da kommer Nederland på besøk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer