Første 0-0-kamp, første utvisning

MONTPELLIER (NTB-Reuters): Paraguay og Bulgaria leverte verdensmesterskapets første 0-0-kamp i dag. Men søramerikanerne var nærmest seieren etter en frisk andre omgang som endte med VMs første utvisning da Bulgarias høyreback Anatolij Nankov fikk marsjordre.

Bulgaria åpnet klart best, og hadde nær tatt ledelsen da veteranspissen Hristo Stoitsjkov traff stolpen etter 36 minutter. I andre omgang serverte Stoitsjkov spissmakker Penev en kjempemulighet, men utover det gjorde den aldrende storstjernen seg mest bemerket med dårlig humør og fallesyke.

Paraguay hadde en kjempesjanse ved José Cardoza på en kontring før pause, men skuddet hans gikk utenfor. Etter hvilen skjønte åpenbart Paraguay at Bulgaria ikke var allverdens å være redd for, og laget angrep friskt med to spisser i stedet for en, teknikk og tempo. Avslutningene sto ikke i stil til forspillet, savnet av en målscorer var merkbart.

Både Cardoza og Jorge Campos hadde mange gode tilbud, men skuddene fløy for det meste langt over eller utenfor mål.

Nesten Chilavert

Paraguays beste angrepsvåpen var keeperen José Luis Chilavert. Han er definitivt ikke som andre keepere, etter å ha nettet utrolige 40 ganger i karrieren. Med 16 minutter igjen å spille fikk Chilavert sjansen til å vise at hans gode tilslag kan brukes til annet enn lange utspark. Fra 25 meter sendte han i vei et hardt, skrudd frispark som Bulgarias keeper Zdravko Zdravkov fikk slått over til hjørnespark.

Paraguay hadde banens kanskje beste spiller i Miguel Benitez. Espanyol-spilleren lå bak det meste Paraguay produserte, men laget manglet spilleren som kunne avslutte.

Skuffet

Bulgarias landslagssjef Hristo Bonev sa seg skuffet over utfallet. Han sa ikke noe på utvisningen, men hevdet at Bulgaria ble snytt for straffe.

- I første omgang gjorde vi alt vi ønsket, unntatt å score mål. Dommeren snøt oss for en straffe, og det påvirket kampen, sa han.

Det er ikke vanskelig å være enig i at Stoitsjkov burde hatt straffe da han ble felt av Pedro Sarabia etter fem minutter. Kanskje var det hans rykte som ble hans bane. Dommerne vet hvor lett Stoitsjkov har for å falle når han er innenfor straffefeltet.

Heller ikke Paraguays brasilianske landslagssjef Paulo Cesar Carpegiani var fornøyd med utfallet av kampen.

- Resultatet er ikke rettferdig. Vi fortjente å vinne, men vi manglet en avslutter. I første omgang savnet vi en som kunne roe ned spillet. Da gjorde vi taktiske feil, sa han.

(NTB)