Første 0-0-kamp, første utvisning

MONTPELLIER (NTB-Reuters): Paraguay og Bulgaria leverte verdensmesterskapets første 0-0-kamp i dag. Men søramerikanerne var nærmest seieren etter en frisk andre omgang som endte med VMs første utvisning da Bulgarias høyreback Anatolij Nankov fikk marsjordre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bulgaria åpnet klart best, og hadde nær tatt ledelsen da veteranspissen Hristo Stoitsjkov traff stolpen etter 36 minutter. I andre omgang serverte Stoitsjkov spissmakker Penev en kjempemulighet, men utover det gjorde den aldrende storstjernen seg mest bemerket med dårlig humør og fallesyke.

Paraguay hadde en kjempesjanse ved José Cardoza på en kontring før pause, men skuddet hans gikk utenfor. Etter hvilen skjønte åpenbart Paraguay at Bulgaria ikke var allverdens å være redd for, og laget angrep friskt med to spisser i stedet for en, teknikk og tempo. Avslutningene sto ikke i stil til forspillet, savnet av en målscorer var merkbart.

Både Cardoza og Jorge Campos hadde mange gode tilbud, men skuddene fløy for det meste langt over eller utenfor mål.

Nesten Chilavert

Paraguays beste angrepsvåpen var keeperen José Luis Chilavert. Han er definitivt ikke som andre keepere, etter å ha nettet utrolige 40 ganger i karrieren. Med 16 minutter igjen å spille fikk Chilavert sjansen til å vise at hans gode tilslag kan brukes til annet enn lange utspark. Fra 25 meter sendte han i vei et hardt, skrudd frispark som Bulgarias keeper Zdravko Zdravkov fikk slått over til hjørnespark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer