- Første avgjørelse å sparke Drillo

Ifølge London-avisen Evening Standard sier Bjørn Rune Gjelsten at de norske Wimbledon-eiernes første virkelige avgjørelse i klubben var å sparke Egil Olsen og ansette Terry Burton som ny manager.

- Resultatene har ikke vært gode siden vi kom inn i klubben, og vi er blitt hardt kritisert for det, men det meste av tiden hadde vi ikke kontroll. Da vi kjøpte oss inn, styrte Sam (Hammam) klubben fra dag til dag, og vi var ganske lite aktive, sier Gjelsten til avisa.

- Vi angrer på at vi ikke tok full kontroll tidligere. Vår første virkelige avgjørelse var å gjøre Terry til manager, og han har fått inn en annen spillestil, fortsetter Gjelsten - som dersom han er sitert korrekt er såre fornøyd med den mer ballbesittende stilen Burton innførte da Drillo forsvant.

- På banen går det ganske bra. Vi skulle gjerne ligget blant de to første på tabellen, men det er lenge igjen.

Strammer inn

Evening Standard skriver at Wimbledon nå taper 9 millioner pund (120 millioner kroner) i året. Gjelsten og Kjell Inge Røkke skal ha gitt Burton beskjed om å slanke stallen med fire spillere, redusere lønnsutgiftene med 4 millioner pund og få laget til eliteserien igjen i løpet av tre sesonger.

Flere spillere er allerede solgt, og avisa spår at John Hartson og Jason Euell er de neste som forsvinner.

- Vi rykket ned med kostnadsstrukturen til en Premier League-klubb. Vi hadde ikke de høyeste utgiftene i eliteserien, men de var ganske høye. Den langt største utgiftsposten er spillerlønninger, og vi må ha en slankere tropp. Vi har mistet en stor del av TV-inntektene og får ikke så mange tilskuere i 1. divisjon, sier Gjelsten ifølge Evening Standard.

- Vi har gitt Terry Burton overgangs- og lønnsbudsjetter, og han forstår situasjonen.

(NTB)