Første finale- omgang på to år

Det var over to år siden sist Lasse Kjus kom til finaleomgangen i et slalåmrenn. Da det først skjedde, gikk han like godt til topps i den totale verdenscupen.

Kjus endte på 3. plassen i kombinasjonen i Chamonix, etter 28. plass i gårsdagens slalåm.

Nå strutter Kjus av selvtillit foran nye renn i Wengen og Kitzbühel.

- Det er klart det er spennende å lede verdenscupen, men jeg kommer ikke til å fokusere for mye på det. Jeg vil vel si at det er mye viktigere for meg at skiene går bra også på tørr snø, som jeg venter vi får i Wengen. Her i Chamonix var snøen våt, og her gikk skiene mine veldig bra.

Leder med ett

- Dersom skiene fungerer like bra i Wengen, og jeg kan fortsette å kjøre bra i utfor, kan jeg tenke på verdenscupseieren for alvor, sier Lasse Kjus til NTB.

Han har vunnet den totale verdenscupen to ganger tidligere: i 1996 og i 1999.

Nå leder han med ett poeng foran østerrikeren Benjamin Raich.

Selvtillit

- Jeg er ganske fornøyd med kjøringen min her også søndag, for det er første gangen på mer enn to år at jeg har klart å kvalifisere meg til en finaleomgang i slalåm, sier Kjus.

- Annenomgangen her i Chamonix ble nok litt for forsiktig, for jeg tenkte nok for mye på kombinasjonen, men nå er jeg med i slalåm også, og dermed kan jeg risikere mye mer neste gang - i Wengen.

Kjus ble nummer 28 i slalåmrennet, men tok 3. plassen i kombinasjonen bak Benjamin Raich og Bode Miller.

Det skilte seks hundredeler mellom dem, så Kjuser'n hadde ikke akkurat marginene på sin side.

- De to neste helgene blir veldig viktige. Jeg håper bare jeg får det til å klaffe i utfor, da kan jeg for alvor begynne å tenke på verdenscuptrofeet.

(NTB)

SLALÅMFORM: Endelig fant Lasse Kjus en brukbar form også i slalåmløypa. Dermed kommer kombinasjonspoengene og tetstriden i verdenscupsammendraget.