Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Første gang i år vi har flaks med poengfangsten

Rekdal og AaFK tar med seg det de får.

HELDIG UTLIGNING: Kjetil Rekdal mener ingenting tilsa at Aalesund skulle få med seg poeng fra Stavanger, men Khari Stephenson sørget for at det endte 1-1 mot Viking.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
HELDIG UTLIGNING: Kjetil Rekdal mener ingenting tilsa at Aalesund skulle få med seg poeng fra Stavanger, men Khari Stephenson sørget for at det endte 1-1 mot Viking.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

||| STAVANGER (Dagbladet.no): Viking - Aalesund 1-1.

På ti Tippeligakamper de to klubbene i mellom, har Aalesund kapret to poeng. Det første kom i Aalesund sin debutsesong i Tippeligaen, tilbake i 2003.

- Hvorfor slår dere aldri Viking, Kjetil Rekdal?

- Jeg kan bare svare for de to siste kampene, men vårkampen burde vi absolutt vunnet, da skapte vi mye sjanser og var klart bedre enn Viking. I dag er vi heldige som får med oss poeng, sier Rekdal til Dagbladet, tydelig fornøyd med det ene poenget.

- Dominerte fullstendig

Til pause sto det 1-0 til Viking. Greit etter spill og sjanser, Aalesund var aldri i nærheten av noe som helst.
Målet kom etter 19 minutters spill. Et frispark fra høyresiden ble vakkert headet i nærmeste hjørne av Viking-kaptein Børre Steenslid.

- Vi dominerte fullstendig i den første omgangen, men setter ikke sjansene, det er for dårlig av oss, sier Vikings målscorer til Dagbladet etter kampslutt.

Like etter ledermålet burde Birkir Bjarnason lagt på til 2-0, men avslutningen hans fra ti meter snek seg på utsiden av stolpen.

Aktiv Ødegaard
I den ellers lite hendelsesrike førsteomgangen var det mannen bak den målgivende pasningen, Alexander Ødegaard, som sto for det meste som ble skapt. Gjentatte ganger kom han seg forbi Aalesunds høyreback Pablo Herrera. 22-åringen fra Costa Rica slet veldig, både i posisjoneringsspillet og i èn-mot-èn-situasjoner.

Dessverre for Viking klarte ikke Ødegaard og treffe med innleggene.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal innrømmer at ødegaard fikk litt vel mye boltreplass i de første 45 minuttene.

- Vi vet jo at Ødegaard er en bra spiller, flink til å «gå av
» folk. Herrera kjente ikke til han fra før, men han fikk justert seg bra utover i kampen, sier Rekdal.

- Flaks
Den andre omgangen så ut til å bli lik den første, men halvveis i omgangen begynte Aalesund og yppe seg litt. De fikk løftet laget litt høyere i banen, og høyreback Herrera fikk etter hvert vist at han har sine beste kvaliteter offensivt.

HOLDT IKKE INN: Børre Steenslid ga Viking ledelsen i første omgang, men det holdt ikke inn for Stavanger-laget. Khari Stephenson utlignet nemlig etter hvilen. Uansett er AaFK fortsatt uten seier mot Viking i tippeligasammenheng.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
HOLDT IKKE INN: Børre Steenslid ga Viking ledelsen i første omgang, men det holdt ikke inn for Stavanger-laget. Khari Stephenson utlignet nemlig etter hvilen. Uansett er AaFK fortsatt uten seier mot Viking i tippeligasammenheng.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

Aalesund kom til noen muligheter og fikk skaffet seg en del dødballer i nærheten av Vikings sekstenmeter.
Og det var en dødball som skulle gi Aalesund utligningsmålet. Nevnte Herrera slo en corner inn i feltet, der raget Khari Stephenson høyest og stanget inn sitt fjerde mål for sesongen.

- Det positive med denne kampen er at vi får med oss ett poeng, og at vi hever oss etter hvilen, selv om vi heller ikke da spiller god fotball, sier Rekdal.

Og den tidligere landslagskapteinen har ingen problemer med å erkjenne at Viking var det klart beste laget.

- I dag hadde vi flaks, det var ingenting som tilsa at vi skulle få en utligning, men vi tar med oss det vi får. Dette er vel den første kampen i år vi faktisk kan si at vi har hatt flaks med poengfangsten, sier Aalesund-treneren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling