NY STABÆK-SMELL: Muhamed Keita trygget ledelsen for Strømsgodset da han kranglet inn 2-0. Det skulle holde for drammenserne, som påførte Stabæk nok et nederlag.Foto: SCANPIX
NY STABÆK-SMELL: Muhamed Keita trygget ledelsen for Strømsgodset da han kranglet inn 2-0. Det skulle holde for drammenserne, som påførte Stabæk nok et nederlag.Foto: SCANPIXVis mer

- Første gang jeg har skammet meg over Stabæk

Ingebrigt Steen Jensen hudfletter spillerne etter 1-2 hjemme mot Godset - så angret han.

||| FORNEBU/OSLO (Dagbladet): Stabæk - Strømsgodset 1-2.

Avgjørelsen om å la Jan Jönsson fortsette ut kontraktstiden i Stabæk har vakt mye misnøye blant klubbens supportere - en misnøye som neppe blir mindre etter at de blaa fra Bærum gikk tapende av banen mot et bortesvakt og ytterst skadeskutt Strømsgodset.

Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen freder treneren, men tar et nådeløst oppgjør med spillerne etter 1-2 nederlaget.

- Nå har jeg holdt på med Stabæk i 40 år, men jeg har aldri før skammet meg på tribunen. Jeg har sett Stabæk tape 6-0 i 5. divisjon, men den gangen var det bare tullelag. Nå er det meget godt betalte spillere som leverer en sånn elendig prestasjon. Det går faen meg ikke an, sier Steen Jensen til P4.

- Dette handler om ære, stolthet, ansvar og topplønnede spillere. Og det handler om glede, og det å blø for drakta. Og det handler definitivt ikke om skader. Strømsgodset manglet seks mann. Jeg er frustrert og sint, fortsetter han.

Overfor TV 2 uttrykker han han anger over utbruddet, og sier at han skal be spillerne om unnskyldning på morgendagens trening.

Holder seg til planen
Stabæk har slitt voldsomt tungt etter VM-pausen, og står med bare én seier, én uavgjort og så mye som fire tap, samt en trener som sitter på oppsigelse.

Men på tross av all motgangen: Jönsson signaliserer med all tydelighet at han ønsker å holde seg til den opprinnelige planen, som er å bli værende i jobben fram til han overtar for Nils Arne Eggen på Lerkendal ved årsskiftet.

- Klubben ville at jeg skulle stå tiden ut. Den beslutningen følger jeg. Vi har havnet i motvind nå, men det må jeg tåle. Det er heller ikke tid for å synes synd på seg selv. Og vi er ikke for gode til å havne i nedrykksstriden hvis noen skulle tro at jeg mener det, sier Jönsson, ifølge NTB.

FLAU: Ingebrigt Steen Jensen har vært involvert i Stabæk i mesteparten av sitt liv. Søndag ble han flau over å se klubben i sitt hjerte for første gang.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
FLAU: Ingebrigt Steen Jensen har vært involvert i Stabæk i mesteparten av sitt liv. Søndag ble han flau over å se klubben i sitt hjerte for første gang.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

- Janne har full tillit. Det er ikke der det ligger, understreker Henning Hauger, ifølge NTB.

Jönssons landsmann Jörgen Lennartsson er allerede ansatt fra neste sesong, men han understreket da Stabæk-kontrakten at det var fullstendig uaktuelt å overta klubben før tida.

- Rått miljø
Uansett hva Stabæk måtte finne på å foreta seg i trenerspørsmålet i uka som kommer, er det mye som må rettes opp etter en svak forestilling mot et agressivt Godset-lag. Første omgang var direkte pinlig - annen omgang noe bedre, men ikke godt nok til å få med seg noe fra kampen.

Mens Jönsson er fortvilet, er Godset-kollega Ronny Deila på grensen til det ekstatiske.

- Vi har et helt rått miljø i klubben. Det er en fantastisk gjeng som jobber for hverandre, og som hele tiden vil bli bedre. Da får vi prestasjoner som i dag, utbasunerer Godset-sjefen overfor TV 2.

- Det handler om måten vi gjør det på: Vi spiller Stabæk lave og vi har ballen mer enn dem, noe jeg ikke tror har skjedd i denne hallen før. Jeg har ikke andre ord enn helt fantastisk, fortsetter Deila.

- Prikkfritt
Han måtte klare seg uten skadde profiler som Alexander Aas, Jo Inge Berget og Marcus Pedersen. Dessuten var førstevalget i mål, Adam Larsen Kwarasey, satt ut av spill. Dermed fikk den tidligere Everton-lærlingen Lars Stubhaug sin tippeligadebut.

Det var en oppgave unggutten løste med bravur, etter å ha fått en perfekt start da han allerede etter fem minutter var konfrontert med en Daniel Nannskog aleine igjennom. Stubhaug avverget med en tåspiss, og fortsatte i samme spor utover i kampen.

- Prikkfritt. Helt fantastisk. Jeg må gi skryt til Lars, men også keepertrener Thomas André Ødegaard, som har fått fram tre unge keepere (Larsen Kwarasey, Stubhaug og Lars Cramer), som alle kan nå så langt de bare vil, lyder Deilas dom.

- Jeg var nervøs, men føler det gikk veldig bra. Jeg har fått veldig god oppfølging i Strømsgodset og det var kjekt og endelig få spille en kamp på det øverste nivået, sier 20-åringen selv.

Sløste
Gjestene fra Drammen gikk i ledelsen etter 31 minutter da midtstoppertalentet Lars Sætra raget høyest i lufta og styrte ballen kontrollert forbi Jon Knudsen.

VISTE SEG FRAM: Lars Sætra (t.v.) gratuleres av stoppermakker Glenn Andersen etter headingen som sendte Godset i ledelsen på Telenor Arena.Foto: SCANPIX
VISTE SEG FRAM: Lars Sætra (t.v.) gratuleres av stoppermakker Glenn Andersen etter headingen som sendte Godset i ledelsen på Telenor Arena.Foto: SCANPIX Vis mer

Bra gikk til bedre for bortelaget sju minutter etter pause. Muhamed Keita kombinerte seg fint fri etter et veggspill med tidligere Stabæk-spiller Ola Kamara før han kranglet ballen forbi Knudsen til 2-0.

Stabæk, som mistet Daniel Nannskog i første omgang med skade, sløste med sjansene de spilte seg fram til, men skulle få uttelling da Jan Tømmernes tok vare på en retur etter et sammenstøt mellom Stubhaug og Mikkel «Mix» Diskerud.

Da sto det ett minutt igjen på kampuret. Det skulle vise seg å være for lite for Stabæk, som blir liggende på en nitrist 11.-plass etter den 20. serierunden.

Med sesongens andre borteseier, klatret Strømsgodset opp på fjerdeplassen på tabellen, men kan bli passert av Aalesund om det ender med hjemmeseier på Color Line stadion senere i kveld.