Første gang på to år!

Her får Martin Ødegaard en klem av Ole Selnæs etter 1-1 mot Spania. Datoen er 12. oktober 2019. Det var sist gang Ullevaal stadion var fylt opp. I kveld skjer det igjen.

12. OKTOBER 2019: Ole Selnæs og Martin Ødegaard gratulerer hverandre etter EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Spania. Foto: Tore Meek / NTB
12. OKTOBER 2019: Ole Selnæs og Martin Ødegaard gratulerer hverandre etter EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Spania. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Montenegro, kl. 20.45 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): Det norske folk har lidd seg gjennom ild og helvete, på samme måte som resten av verden. Men mandag kveld blir det «normale tilstander» igjen på Ullevaal stadion etter coronapandemien.

For første gang siden EM-kvalifiseringskampen mot Spania for to år siden vil nasjonalarenaen fylles opp - mot Montenegro.

Nesten utsolgt

Ståle Solbakken (53) er ikke i tvil om at et Ullevaal som koker, kan bikke kampen i Norges favør.

Feiringen av en normal fotballhverdag - og et Norge som kjemper om VM-billett - kan komme til å sette fyr på stadion.

ENDELIG: I kveld blir Ullevaal stadion fullsatt. Foto: Hans Arne Vedlog
ENDELIG: I kveld blir Ullevaal stadion fullsatt. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Spillerne responderte godt på det fantastiske publikummet som var her sist, sier landslagstreneren, og sikter til kampene mot Nederland og Gibraltar i september, da det var henholdsvis 7000 tilskuerne og 10.000 tilskuere til stede.

Nå er det ikke noe som heter coronarestriksjoner lenger. Ullevaal tar i utgangspunktet 27.200 tilskuere. Mot Spania 12. oktober 2019 var 25.200 personer innenfor portene.

- Det er ikke helt utsolgt ennå. Men jeg håper at det kan bli det. Forhåpentligvis smitter stemningen over på banen, så spillerne ikke kjenner at de er slitne, sier Solbakken bare timer før kampen.

Søndag var det i overkant av 1000 billetter igjen.

TELLER NED: Ståle Solbakken og Norge gjorde unna de siste forberedelsene i går. Foto: Annika Byrde / NTB
TELLER NED: Ståle Solbakken og Norge gjorde unna de siste forberedelsene i går. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Norge gjorde unna de siste forberedelsene i VM-kvaliken i går ettermiddag. Og fra klokka 20.45 er det mye som står på spill:

Norge må ta tre poeng for å fortsatt ha håp om å vinne gruppa. Montenegro må vinne for å ha kontakt med de to øverste lagene.

Gruppevinneren går direkte til VM-sluttspillet i Qatar neste år. Lag nummer to får sjansen til playoff.

- Å få muligheten til å spille på et fullsatt Ullevaal, blir fryktelig gøy. Selv den forrige kampen, som hadde begrensninger, ga gåsehud-stemning, forteller Rennes-backen Birger Meling.

I Istanbul fredag var stemningen vill og elektrisk. Norge tar med seg 1-1 mot Tyrkia inn i kampen, og går ikke for noe annet enn seier.

Press

- Det er ikke vinn eller forsvinn. Men det er nok vinn eller forsvinn med tanke på å vinne gruppa, sier Solbakken.

- Vi kan ikke være fornøyd hvis vi ikke vinner. Vi kan ikke være tilfreds med noe annet enn seier. Det presset må vi legge på oss selv.

FIN STEMNING: Martin Ødegaard var i godt humør på treninga. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FIN STEMNING: Martin Ødegaard var i godt humør på treninga. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Nederland leder gruppa og har 16 poeng. Deretter følger Norge (14 poeng), Tyrkia (12 poeng), Montenegro (11 poeng), Latvia (5 poeng) og Gibraltar (0 poeng).

Norge vant det omvendte oppgjøret mot Montenegro i Podgorica 1-0.

- De er ikke så lette å bryte ned. Laget har et leit spisspar. Vi må være forberedt. Og så må vi tåle at kampen står og vipper, sier Solbakken.

- Nå har vi alt å spille for. Alt å spille for. Alt å spille for, sier han i en video tatt i garderoben etter Tyrkia-kampen.

Se under.

- Vi kommer til å være offensivt orientert. Begge lag må vinne. Jeg tipper publikum vil hygge seg, forteller Montenegro-trener Miodrag Radulovic.

Viking-spiss Veton Berisha var den eneste spilleren Solbakken ikke hadde tilgjengelig i går.

- I militæret heter det vel: Han er syk kaserne. Han har hatt en litt lei natt med influensasymptomer. Det er en strek i regninga. Og det er vanskelig å se at han kan spille en full kamp, sier Solbakken, som oser av selvtillit.

Norges oppadgående kurve er noe fotballverden merker seg.

VM-KVALIK

Nederland751123-616
Norge742113-614
Tyrkia733117-1412
Montenegro732211-911
Latvia71247-115
Gibraltar70073-280

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer