Første internasjonale seier for sykkeltalent

- Det betyr selvfølgelig mye.

MILEPÆL: Oscar Landa kunne juble som førstemann over målstreken i GP Viborg. Foto: Ulrik Møberg.
MILEPÆL: Oscar Landa kunne juble som førstemann over målstreken i GP Viborg. Foto: Ulrik Møberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): På en dag da Lars Petter Nordhaug vant den historiske første etappen av det nystartede europatourrittet Tour de Yorkshire (UCI-kategori 2.1), var det også flere andre norske syklister som triumferte på høyt nivå i Europa.

De norske kontinentallagene Team Coop Øster Hus og Team FixIt.no og Team ringeriks-kraft deltok i endagsrittet GP Viborg i Danmark (kategori 1.2), og også der endte det med norsk seier.

Coop Østerhus-rytter Oscar Landa (21) var best i innspurten mot nederlandske Bon Schoonbroodt. med det sikret han seg en gjev første triumf i internasjonal sammenheng.

- Det betyr selvfølgelig mye. Dette er min første UCI-seier og det har vært en hard sesong. Det var godt at det gikk såpass bra i dag, sier Landa til procycling.no.

Mistet ikke troenFram til seieren i Danmark har 21-åringen følt at han ikke helt har klart å prestere det han forventer av seg selv i år. Han har likevel ikke mistet troen på sterkere resultater, og det fikk han belønning for i GP Viborg.

- Jeg har vært frisk, men har kanskje ikke helt fått til det jeg hadde håpet på. Men jeg har aldri gitt opp, så når muligheten kom her var jeg klar til å gripe den, forsikrer Landa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.