REKKA STOPPET: Ole Gunnar Solskjær er ikke lenger ubeseiret som United-manager i ligaen. Foto: NTB/Scanpix
REKKA STOPPET: Ole Gunnar Solskjær er ikke lenger ubeseiret som United-manager i ligaen. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Manchester United tapte 2-0 mot Arsenal

Første ligatap for Solskjær i United: - De hadde ikke mye utenom scoringene

Arsenal påførte Ole Gunnar Solskjær sitt første Premier League-tap i Manchester United.

  • Arsenal - Man Utd 2-0 (1-0)

LONDON/OSLO (Dagbladet): Manchester United hadde muligheten til å ta sin tiende strake borteseier under Ole Gunnar Solskjær med seier mot Arsenal på Emirates.

I London ble det derimot tap for Solskjær og co. etter en tabbe av United-keeper David de Gea og en straffescoring av Pierre-Emerick Aubameyang.

I et intervju med TV 2 etter tapet, sa Solskjær dette:

- De hadde ikke så mye utenom scoringene. Vi skapte store sjanser, men når man ikke tar dem så er det forskjellen på dette nivået. Det er skufffende at vi ikke tar dem, men prestasjonen er jeg fornøyd med, sa Solskjær til TV 2.

Manageren klarte likevel å glede seg over prestasjonen.

- Det er ikke no trøst i seg selv, men vi må se på at de gangene vi hadde litt ro og spiller framover, så skaper vi sjanser. Vi visste at det kom til å bli en tett og vanskelig kamp. Det er så tett nå med oss, Tottenahm og Chelsea. Sånn sett er det skuffende at det ikke blir poeng i dag.

Det er spesielt ett område Solskjær mener United-laget hans kan bli bedre på:

- Vi har vært gode på kontringer, også har vi lyst å bli bedre på å ta valg når vi har ballen i laget når vi jager scoringer. Men vi tåler dette, og vi reiser oss. Nå har vi Wolves i FA-cupen å se fram mot. Vi skal tåle å tape en kamp, sa Solskjær til TV 2.

Keepertabbe

Solskjærs mannskap klarte aldri å komme seg inn igjen i kampen etter keepertabba i førsteomgang. David De Gea, som ble matchvinner da han vartet opp med hele 14 redninger i tilsvarende oppgjør i 17/18-sesongen, så ut til å full kontroll på et langskudd av Granit Xhaka, men da ballen fikk en voldsom skru, måtte spanjolen se skuddet gå inn midt i mål.

Flere mente at De Gea tabbet seg ut på langskuddet som endte i 1-0-scoring for Southampton på Old Trafford sist helg. Denne gangen var det ingen tvil om at spanjolen kunne ha gjort bedre.

- De Gea blir fullstendig lurt av en flakkende ball. Den flakker skikkelig og det ser ut som den skal gå rett på ham, men så skrur den ut til venstre, sa TV 2-ekspert Nils Johan Semb.

- Xhaka viser fantastisk skuddteknikk her. Den får ballen til å flakke og setter de Gea ut av spill. De Gea går for tidlig til venstre, og jeg synes også han går for langt mot den ene siden, sa Brede Hangeland i studio.

Snuser på tredjeplassen

Dermed ble det en ripe i lakken i en ellers perfekt uke for Ole Gunnar Solskjær.

Tapet var det første i ligaen under Solskjær og det andre i alle turneringer.

Etter å ha sikret plass i kvartfinalen i Champions League etter 3-1-seier mot PSG, kunne United også legge inn en søknad om tredjeplassen i ligaen.

Ettersom Tottenham tapte 2-1 mot Southampton i går, kunne United i teorien gå opp på tredjeplass foran Tottenham med femmålsseier mot Arsenal.

En annen rival om Champions League-plassering, Chelsea, avga også poeng tidligere i dag da de spilte 1-1 mot Wolverhampton på Stamford Bridge.

- Arsenal er den store vinneren denne helga, sa Brede Hangeland da kampen var ferdig. Seieren sendte Arsenal forbi United og opp på 4.-plassen med 60 poeng.

Kunne forsterke klubbrekord

De røde djevlene satte klubbrekord med åtte strake borteseire i alle turneringer da de slo Crystal Palace 3-1 på Selhurst Park i forrige bortekamp i Premier League.

De fleste hadde trodd at sterke seiersrekka skulle bli brutt da de gjestet Paris Saint-Germain på Parc des Princes, men Manchester United vant 3-1 og skrev Champions League-historie da de ble det første laget til å gå videre etter å ha tapt med to mål hjemme.

En seier borte mot Arsenal ville ikke bare bety at United sto med ti strake seire på bortebane i alle turneringer, men det ville også være første gang United vant sju strake bortekamper i ligaen siden 1993.

Keepertabbe av de Gea

Arsenal styrte det meste innledningsvis på Emirates. Etter fem minutter spilt hadde London-klubben allerede rukket å komme til et flere småsjanser, mens United klarte knapt å komme seg forbi midtbanestreken.

Ole Gunnar Solskjær så sitt snitt til å komme med noen kommandoer fra benken, og da fikk nordmannen umiddelbar respons.

Luke Shaw slo et strøkent innlegg til Romelu Lukaku. Belgieren, som sto med seks mål på de tre siste kampene, stanget til, men måtte se kula dundre i tverrliggeren.

David de Gea hadde åpnet kampen på en rufsete måte med en rekke svake utspill, og rett etter tverrliggertreffet gjorde spanjolen en skjebnesvanger tabbe da Granit Xhaka smalt til fra 25 meter.

De Gea så ut til å være helt med på notene, men da ballen fikk en utoverskru i motsatt retning som United-keeperen beveget seg i, måtte den feilplasserte spanjolen se skuddet smelle i nettmaskene midt i mål.

Nytt stolpetreff

Kort tid etter viste også Fred at han kan skyte fra langt hold. Brasilianeren forsøkte seg med innsiden fra 20 meter, men også denne gangen ble United stoppet av metallet bak Arsenal-keeper Bernd Leno.

Der de Gea ikke hadde sin beste dag på jobben, vartet Leno opp med en fantastisk redning da første omgang nærmet seg ferdigspilt.

Paul Pogba spilte gjennom Lukaku, som så ut til å komme seg forbi Leno, men da belgieren skulle sette ballen i åpent mål, fikk den tyske keeperen kastet fram en neve foran skuddet til formspissen.

God Leno

Duellen Lukaku-Leno fortsatte ut i andre omgang, og fem minutter ut i omgangen, fikk Emirates-publikumet se noen en tysk matchvinnerredning.

Marcus Rashford spilte en flott stikker til Lukaku, som avsluttet fra fem meter, men Leno fikk kastet seg ut i stjerne foran skuddet.

Lukaku-sjansen var stor, men United sleit med å produsere sjanser, og tjue minutter før slutt ble vondt verre da Arsenal fikk straffe etter at Alexandre Lacazette gikk i bakken etter en duell med Fred.

- Det er kontakt, men denne kommer til å bli diskutert. Fred er på etterskudd og kommer inn bak Lacazette. Han får spissen ut av balanse, og det mener Moss er nok, sa Øyvind Alsaker i kommentatorboksen.

- Moss har ikke fritt tilsyn til situasjonen, og tar denne litt på intuisjonen. Det er et billig straffespark, og jeg synes det er feil idømt, sa Brede Hangeland.

I Sky-studio har de skaffet seg den nye «true-view»-vinkelen, som gjør at man kan se nøyaktig hva dommer Jon Moss selv så i straffe-situasjonen. Jamie Redknapp lot seg ikke imponere av det han så.

- Vi kan se akkurat hva han så her. Jeg lurte på om synet hans ble blokkert av spillerne i mellom, men det ble det ikke. Han ser denne situasjonen godt. Han ser kontakten mellom spillerne, og ut i fra det så synes jeg det er ekstremt strengt å gi straffe her, sa Redknapp.

Straffe ble det likevel, og Pierre-Emerick Aubameyang var sikker fra ellevemetersmerket.

Det ble lagt til fem minutter på Emirates, og United så aldri ut til å gi opp håpet om poeng, men det gikk ikke. Nærmest var Marcus Rashford to minutter på overtid, men Arsenal-keeper Bernd Leno sto i veien.

Dermed er nordmannens første ligatap i Manchester United et faktum.