Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Første Malta-tap på 15 kamper

Historisk nederlag for U21-gutta. Vi fulgte kampen!

PAOLA (Dagbladet.no), Malta U21 - Norge U21 2-1:

14 ganger tidligere har norske lag møtt maltesiske.  Fire norske klubblag og ti landslag fra U15- til A-lagsnivå har holdt middelhavslaget unna seier.

Helt til i ettermiddag. Da fikk Norge sitt første tap for Malta noensinne, uansett nivå.

- Dette var en sterk påminnelse om at i internasjonal fotball må vi være konsentrerte hele tida, sier U21-trener Hallvar Thoresen til Dagbladet.no

En tabbe sørget for hjemmeledelse på Hibernians stadium, der 300 tilskuere hadde benket seg i kraftig vind.

Lars Martin Engedal må ta mye av skylda for første baklengs. Start-backen bommer totalt på et innlegg etter 13 minutter. Andre Schembri scoret enkelt forbi keeper Jan Kjell Larsen..

Hallvar Thoresens mannskap hadde sjanser, men klarte aldri å få ballen i nettet. Nærmest kom kanskje Daniel Fredheim Holm. VIF-spissen klinket til med et skudd utenfor krysset etter 28 minutter.

I stedet rotet Norge det ytterligere til for seg, med straffespark til hjemmelaget. Engedal dro ned en spiller, og van Frendo banket inn 2-0 etter 66 min.

Norge satset alt framover, og fikk en redusering.

Branns Arve Walde scoret for unggutta 15 minutter før slutt.

Men U21-gutta klaret aldri å utlikne. Ikke rart Thoresen er oppgitt.

- Vi gjorde to grove feil, det gjør at vi ikke vinner denne kampen. Det var vanskelig å spille fotball, men vi er selvfølgelig ikke fornøyd med verken resultat eller prestasjon, sier Thoresen til Dagbladet.no 

I ANGREP:</B> Daniel Fredheim Holm, VIFs U21-spiss, i duell med maltesiske Shaun Tellus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media