Første norske jente til finalen i Sölden siden 2005

- Mellomfornøyd.

TIL FINALE: Lotte Smiseth Sejersted er klar for sin første storslalåm-finale i verdenscupen etter 28. plass i 1. omgang i Sölden.
Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX
TIL FINALE: Lotte Smiseth Sejersted er klar for sin første storslalåm-finale i verdenscupen etter 28. plass i 1. omgang i Sölden. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lotte Smiseth Sejersted kjørte inn til 28. beste tid og er klar for finaleomgangen i verdenscupåpningen i storslalåm. Hun er den første norske kvinne på sju år som har klart det.

Andrine Flemmen ble nummer 27 i åpningsrennet i Sölden i 2005. Etter det har ingen norske jenter kjørt to omganger i sesongåpningen på Rettenbach-isbreen.

- Jeg var litt passiv. Kjøringen var pen og grei, men det var lettere å kjøre her enn jeg hadde trodd, så jeg burde ha gitt på litt mer. Jeg er mellomfornøyd når jeg står her nå, for jeg ga ikke på det jeg skulle på de fine forholdene som var også da jeg kjørte, sa Sejersted til NTB.

Knockout Hun kjørte inn til 1.16,42 og var 4,47 sekunder bak ledende Tina Maze.

Slovenske Maze imponerte og tok en klar ledelse. Hun kjørte inn til 1.11,95 og var 74 hundredeler bedre enn toeren, franske Tessa Worley. Viktoria Rebensburg fra Tyskland tok tredjeplassen etter første omgang, men hun var 1,02 sekund bak den slovenske jenta, som virkelig slo knockout på konkurrentene.

Aldri tidligere i karrieren har Sejersted klart å kvalifisere seg for finaleomgangen i et verdenscuprenn i storslalåm. Tre ganger tidligere har hun startet i åpningsrennet i Sölden, og alle gangene er hun blitt disket i første omgang.

Derfor var dagens kjøring et klart skritt i riktig retning for henne.

Første storslalåmfinale - Jeg har aldri klart å kvalifisere meg for en finaleomgangen i storslalåm i verdenscupen noen gang tidligere, så jeg må være fornøyd med å ha tatt et lite skritt videre i karrieren, sa hun etter dagens første omgang.

Hun ventet spent i målområdet, og hun var ikke sikker på at hun hadde klart det før de siste hadde kommet til mål.

- Jeg vet jeg kan så mye bedre enn dette, så nå skal jeg love at jeg skal gi på det jeg har i annen omgang, sa hun.

Andrine Flemmen har to seirer fra åpningsrennet i Sölden. Aksel Lund Svindal har vunnet en gang. Flere enn de tre norske seirene har ikke norske alpinister klart å vinne i sesongåpningen på den østerrikske breen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer