- Første omgang var katastrofe

Verst tenkelig start for Rekdal.

(Dagbladet.no): HamKam - Aalesund 2-1.

«Nedrykksthrilleren» på Hamar ble i realiteten aldri så spennende som man på forhånd kunne vente seg. For Aalesund-laget som entret banen foran sin nyinnsatte sjef Kjetil Rekdal, viste seg å være svake i alt de foretok seg, spesielt i de første 45 minuttene.

HamKam åpnet kampen i et forrykende tempo, og det tok ikke mer enn to minutter av kampen før ballen lå i nettet bak en forvirret Andreas Lie i Aalesund-målet.

En opplagt Vegar Bjerke mottok ballen på drøyt tjue meter og klinte til. Kula endret retning i en Aalesund-spiller og satte Andreas Lie ut av spill.

Aalesund-spillerne ble ikke akkurat inspirert av den forferdelige starten på kampen, og tillot HamKam å gjøre hva enn de ville i samtlige av de 45 første minuttene.

Sjokkert
- Jeg kan nesten ikke tro det som skjer, kommenterte Rekdal etter en drøy halvtime av kampen. Det kunne nok ikke de oppmøtte på Briskeby heller, for Aalesunds spillere så ikke ut til å skjønne viktigheten av dette oppgjøret.

HamKam kom til stadighet til innlegg, og skapte sjanse på sjanse som en følge av dette. Anført av en sterk Oluwasegun Abiodun på topp for HamKam fikk de på ny uttelling i det 31. minutt.

Abiodun kom seg fri på venstre, og fikk lagt et flatt innlegg til Olivier Karikezi som bare kunne skli inn 2-0 på bakre stolpe.

ELENDIG START:
Selv om Kjetil Rekdals Aalesund kom bedre med etter pause var de aldri noen reell trussel for HamKam. Dermed ble ikke debuten som Aalesund-trener som forventet, og tapet er et faktum. Foto: Foto: Kristoffer Øverli Andersen / SCANPIX
ELENDIG START: Selv om Kjetil Rekdals Aalesund kom bedre med etter pause var de aldri noen reell trussel for HamKam. Dermed ble ikke debuten som Aalesund-trener som forventet, og tapet er et faktum. Foto: Foto: Kristoffer Øverli Andersen / SCANPIX Vis mer

Stillingen sto seg til pause, og en forbløffet Rekdal kunne fastslå at det laget hans viste ikke var i nærheten av bra nok for å unngå nedrykk.

- Vi spiller drita dårlig, uttalte han i pausen.

HamKam-trener Arne Erlandsen var imidlertid i litt lystigere humør etter de første 45 minuttene.

- Vi leverer en veldig bra første omgang. Vi kommer til masse innlegg og spiller offensiv, underholdende fotball, sa han.

Nytt lag på banen

Det var ingen tvil om at Rekdal måtte gjøre noen grep før 2. omgang, og det gjorde han ved å bytte ut både Karl Oskar Fjørtoft og Erlend Holm. Inn kom nyervervelsen Peter Kopteff og Peter Orry Larsen.

Rekdal må ha gitt spillerne sine klar beskjed om hva han mente om første omgang, for det var et helt nytt Aalesund-lag som kom på banen til andre omgang.

Allerede etter fem minutter kom utlikningen. På en velslått corner fra Enar Jääger dukket Tor Hogne Årøy opp på første stolpe og fikk stusset ballen inn bak Jon Masalin i HamKam-buret.

- Første omgang var katastrofe

Dette tente Aalesunds spillere, og de ble med ett mer angrepsvillige. Amund Skiri kom til en sjanse, men headingen endte utenfor.

Men Aalesund var aldri i nærheten av å dominere slik HamKam gjorde før pause. Selv om Rekdal mot slutten valgte å gjøre et offensivt bytte ved å sette inn Diego Silva til fordel for Amund Skiri, kom det aldri noen utlikning.

Dermed endte oppgjøret med hjemmeseier, og «tangotrøyene» har ifølge Rekdal mye å jobbe med frem mot neste kamp.

- Første omgang var katastrofe, i andre er vi bedre. Men vi må bli bedre på nesten alt, uttalte treneren til TV2.

Arne Erlandsen var selvfølgelig storfornøyd med seieren, og presiserte at det er langt frem mot fornyet kontrakt i tippeligaen.

- Spillerne gjør en god kamp, men vi skulle ha avgjort tidligere. Nå har vi seks cupfinaler igjen, og Rosenborg borte blir tøft, sa HamKam-treneren.

FORNØYDE:</B> HamKam har akkurat gått opp til 2-0, og Olivier Karikezi (midten) er målscorer.
SKUFFET DEBUTANT:</B> Det var ikke akkurat en drømmedebut for Aalesund-trener Kjetil Rekdal. Laget hans viste svakt spill i store deler av kampen, og tapte fortjent mot et friskt HamKam-lag.