- Første omgang var tett på perfekt fra vår side

Solbakken & co kjempet med nebb og klør mot Juventus.

• FC København - Juventus 1-1 (1-0)

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): FCK har aldri tapt en gruppespillkamp hjemme i Parken, og i kveld skulle blant annet Daniel Braaten prøve å sørge for at den statistikken ikke ble endret.

Ståle Solbakken har ikke hatt mange timene sammen med FCK-laget etter landslagspausen, og før kveldens oppgjør mot Juventus i gruppe B.

I forkant av kampen hadde Ståle Solbakken lovet at de skulle være offensive, og som sagt så gjort.

Tidlig ledelse FCK presset gjestene fra Italia høyt i første del av førsteomgang - til glede for et fullsatt Parken - som i kveld huset 36524 publikummere - og lite minnet om at laget ligger på 10.plass i den danske serien.

Og om ikke italieneren ble det minste rystet av danskenes offensiv, ble det kanskje det i det 14. minutt. Pierre Bengtsson la da inn et frispark inn i 16-meteren, som til slutt havnet hos Nicolai Jørgensen, som kunne sette den i mål fra kort hold til 1-0 for hjemmelaget.

Men etter scoringen ble det vanskeligere for København, som ble presset mer bakover.

Ved 20. minutters spill viste FCKs Johan Wiland seg gull verd for danskene, og slo til med to lekre redninger. Først reddet keeperen et forsøk på hodet fra Giorgio Chiellini fra én meter, før han blokkerte et skudd fra Paul Pogba fra fem meter.

København tok virkelig vare på den sjansen de fikk i første omgang, for Juventus hadde store deler av spillet etter Jørgensens mål. Bare de første 45 minuttene fikk italienerne hele ni cornere, men greide ikke få noen av forsøkene i nettmaskene.

 JUBLET FØRST:  FCKs Nicolai Jørgensen og ca. 35000 på tribunen jubler for 1-0-scoring over Juventus i Parken.  Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
JUBLET FØRST: FCKs Nicolai Jørgensen og ca. 35000 på tribunen jubler for 1-0-scoring over Juventus i Parken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

- Første omgang var tett på perfekt fra vår side, vi våget å holde i ballen, vi klarte å holde i ballen og spille vårt eget spill og vi scoret målet som ga oss ro og tro på det. Første omgang er det beste vi kan, vi kan ikke toppe det slik det er nå, sier Ståle Solbakken til Dagbladet etter kampen.

Holdt unna Andre omgang startet med å matche Juventus sine gule bortetrøyer. Først ga dommer Ivan Bebek Københavns Bentsson gult kort for å drøye tiden, før Peluso får gult for filming, og Lichsteiner for å irritere dommeren med at Daniel Braaten burde hatt samme kort for å være sein i tre dueller.

Men bare fire minutter senere fikk gjestene fra Italia noe annet å tenke på. Fabio Quagliarella fikk da en lav ball fra venstre fra Federico Peluso, Juventus-spilleren knaller til med et hardt skudd med venstre, som blir for vanskelig for Wiland - og dermed sto det likt i Parken.

Vel åtte minutter senere var Quagliarella frempå igjen med en heading i tverrligger, men heldigvis for FCK nådde ingen fram på returen.

Andre omgang ble en tøffere affære for hjemmelaget, som i det 70. minutt flyttet Daniel Braaten på topp, etter at Fanendo Adi ble byttet ut.

En suser fra Jørgensen som gikk like over ga nok hjemmepulikumet litt håp igjen, etter en svak København-periode.

Men som i første omgang, ble keeper Wiland den viktigste brikken for å holde Juventus fra å ta ledelsen - for etterhvert var Ståle Solbakken og hans menn heldig som ikke lå under.

Måtte kjempe Og i siste del av kampen måtte FCK kjempe med nebb og klør for å holde Juventus borte fra nettmaskene - og greide å beholde statistikken de har i gruppespillet i Champions League på hjemmebane.

- Så ble vi veldig slitne, gikk opp i liminga og måtte forsvare oss som italienere. Og det var viljen til å ofre seg, kaste seg foran skudd og ta smeller som ga oss dette resultatet til slutt, forteller Solbakken om hvordan laget kjempet seg til 1-1.

Etter kampen visste nordmannen å skryte av den personen som skal ha store deler av æren i København i kveld.

 FRUSTRERT:  Ståle Solbakken ble tydelig frustrert underveis i kveldens Champions League-kamp mellom FC København og Juventus - hvor danskene var heldige og unngikk tap. Foto: AP Photo / Polfoto / Lars Poulsen / NTB Scanpix
FRUSTRERT: Ståle Solbakken ble tydelig frustrert underveis i kveldens Champions League-kamp mellom FC København og Juventus - hvor danskene var heldige og unngikk tap. Foto: AP Photo / Polfoto / Lars Poulsen / NTB Scanpix Vis mer

- I tillegg var Johan Wiland fantastisk. Han hadde noen vanvittige redninger. Men det skyldte han meg, for han har ikke vært like god i ligaen. De redningene han gjorde i kveld veier opp for et par av de ballene han kastet i eget nett i den første seriekampen etter at jeg kom tilbake, sier FCK-treneren til Dagbladet.

Real Madrid neste - En opptur som dette gir oss noe å strekke oss etter - vi spilte tross alt 1-1 mot et lag som kan vinne Champions League til slutt. Ja, vi hadde flaks og marginer da det røynet på som verst, men vi ofret også alt. Og så hadde vi altså en veldig god keeper, understreker Solbakken.

FCK ligger nå som nummer tre i gruppe B, etter at Galatasaray tapte 1-6 hjemme mot Real Madrid. Hva resultatet blir om noen uker vites ennå ikke, men Solbakken er i alle fall klar for avreise til Spania om to uker.

- Vi gleder oss til det, sier nordmannen.