Første ordentlige sommerferie på mange år for keeperdronninga

Katrine Lunde Haraldsen slipper Island-samling.

PAUSE: Katrine Lunde Haraldsen vant Champions League-finalen med Györ, men slipper å delta på landslagssamlingen på Island i juli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PAUSE: Katrine Lunde Haraldsen vant Champions League-finalen med Györ, men slipper å delta på landslagssamlingen på Island i juli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Endelig får Katrine Lunde Haraldsen (33) skikkelig sommerferie. Håndballstjernen har spilt «året rundt» i mange sesonger på rad.

Keeper-Katrine slipper Island-samlingen i juni. Den står flere andre nøkkelspillere også over. Dette på grunn av skader eller at de er i en opptreningsfase:

Kristine Lunde-Borgersen, Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem og Karoline Næss.

- Katrine hadde vært klar til kamp i morgen om det var nødvendig, men vi tenker på helheten, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Lunde Haraldsen var meget sentral da Györ nylig slo Larvik i mesterligaens finale 11. mai.

Belastningen på henne på klubb- og landslag, har vært knallhard helt siden 2004: Cirka 80 kamper per år.

Lunde Haraldsen sikter mot å spille topphåndball i ytterligere tre sesonger. Trolig avslutter hun karrieren med OL i Rio de Janeiro i 2016.

Fri
Landslagsledelsen gir henne mulighet til skikkelig sommerferie og oppladning av batteriene.

- Hun har kanskje hatt de lengste sesongene av alle de åtte siste årene. Katrine har ofte spilt finale i mesterligaen. Hun kan sikkert trenge et lite pustehull etter et krevende 2012. Vi prøver å gi spillerne litt tid «off» i løpet av samlingene fra april til juli. Men alle kan ikke få fri samtidig. Da får vi ikke kontinuitet, sier Hergeirsson.

Slår tilbake?
Han er revansjsugen etter EM-finaletapet mot Montenegro i fjor. Neste tittelmulighet blir i Serbia-VM i desember.

Trekningen skjer om få uker, og mesterskapet avsluttes først 22. desember. Det betyr at den norske troppen trolig ikke er hjemme før langt utpå lille julaften. Så høytidsforberedelser blir det lite av.

Før det skal troppen kjøres hardt på Island. Vanligvis trener håndballandslaget på Kanariøyene på sommeren, men denne gangen venter nye opplevelser og mindre godvær.

Den andre norske toppkeeperen, OL-helten Kari Aalvik Grimsbø, er også ute. Hun blir mamma for første gang i disse dager.

- Vi får se med henne. Hun har som mål å komme tilbake på klubblaget i oktober. Når det gjelder henne og VM, så får det eventuelt bli en bonus, sier Hergeirsson til NTB.

(NTB)