Første pallplassering på to år

Kombinertløperen Petter Tande (20) tok sin første pallplassering på to år da han skøytet inn til tredjeplass på dagens 15-kilometer.

RUKA (Dagbladet): - Det er det tøffeste løpet jeg har gått noen gang. Den bløte snøen og den kuperte løypa tok på kreftene. Tredjeplassen er jeg veldig godt fornøyd med. Det er også samme plasseringen jeg hadde i v-cupdebuten i Trondheim for to år siden, sier Petter Tande til Dagbladet.no.

Tande dro i det lengste feltet bak suverene Hannu Manninen, men måtte slippe da Anssi Koivuranta rykket på slutten. I mål var avstanden mellom de to 12,7 sekunder. Mellom Tande og vinneren Hannu Manninen skilte det over to minutter og 42 sekunder.

På spørsmål om han er for tidlig i form, svarte den suverene finnen et klart og tydelig nei.

- Likevel tror jeg ikke rennet i dag sier noe om hvordan det vil gå i resten av sesongen. Allerede søndag kan det være en ny mann i toppen, sier Manninen nøkternt.

Magnus Moan gikk seg opp fra 14.plass i hoppbakken til femteplass sammenlagt. I likhet med Tande gikk også han for en plass på pallen, men avstanden fram ble litt for lang. Moan gikk inn 21 sekunder bak Petter Tande, og var fornøyd med premieren.

- Den forsiktige hoppingen gjorde at jeg ikke nådde høyere. Langrennet er jeg godt fornøyd med, sier Moan til Dagbladet.no.

PÅ PALLEN: For første gang på to år. Petter Tande (t.h.) var en glad mann. F.v. Andreplasserte Anssi Koivuranta og vinner Hannu Manninen. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
PÅ PALLEN: For første gang på to år. Petter Tande (t.h.) var en glad mann. F.v. Andreplasserte Anssi Koivuranta og vinner Hannu Manninen. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer