Første poengtap

Bunnsolide bakover er Chelsea. Men framover er det kladdeføre.Vi fulgte Aston Villa - Chelsea direkte.

(Dagbladet.no, Aston Villa - Chelsea 0-0): Nok en gang beviste Chelsea at de har balløyas best armerte forsvarsmur. For med bare ett baklengsmål etter fem kamper, trenger ikke Jose Mourinho å ha noen bekymringer for sin nykomponerte forsvarsrekke.

Men det som var Chelsea-tilhengernes lille bekymring etter de fire første kampene, at Chelsea ikke overbeviser nok framover på banen, resulterte i dag i årets første poengtap.

Krysskudd

For selv med en rekke sjanser, blant annet en lekkerbiskener fra Didier Drogba i krysset, ville det seg ikke for Chelsea i dag.

Først og fremst fordi Aston Villa er et av ligaens beste hjemmelag, men også fordi Chelsea nesten hele tida prioriterte defensiv trygghet.

Når backene, spesielt Babayaro, kommer fram, skaper nemlig Chelsea de situasjonene som ofte resulterer i sjanser foran mål på rekke og rad. Overtall på kanten. Men alt for ofte ble Drogba og Kezman løpene alene med ballen.

Straffe?

I en fairspilt kamp på Villa Park, kom det eneste gule kortet til Didier Drogba. For filming.

Spørsmålet er om det i det hele tatt skulle vært delt ut kort i dagens kamp, for det er ingen tvil om at en Villa-forsvarer var borti Drogba da han i stor fart falt i feltet.

Og som kjent fortjener ikke alle som faller i feltet uten å få straffe gult kort. Men i denne kampen fikk ikke Chelsea de dødballmålene som reddet dem mot Southampton sist, da de vant 2-1 etter corner- og straffemål.

NESTEN: Darius Vassell hadde Villas største sjanse i kampen. Men verken han eller Babayaro fikk hull på byllen i dag.