VANT: Sky-rytter Lars Petter Nordhaug tok sin første seier som profesjonell da han kom aleine til mål i rittet Trofeo Deià på Mallorca.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
VANT: Sky-rytter Lars Petter Nordhaug tok sin første seier som profesjonell da han kom aleine til mål i rittet Trofeo Deià på Mallorca.Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Første proffseier for Nordhaug

Vant manndomsprøve på Mallorca.

(Dagbladet): Lars Petter Nordhaug tok tirsdag sin første seier i sin profesjonelle sykkelkarriere da han vant rittet Trofeo Deià på Mallorca.

Nordhaug var en del av et brudd som holdt unna for hovedfeltet. I den siste stigningen mot mål stakk den norske Sky-rytteren fra konkurrentene og kom aleine til mål, 26 sekunder foran nummer to, portugisiske Rui Costa fra Movistar, skriver Team Sky på lagets hjemmeside.

Nordhaugs lagkamerat, Sergio Henao fra Colombia, ble nummer tre på det som var en god dag for Team Sky - Mark Cavendish vant nemlig også sin første seier for sitt nye lag i Tour of Qatar.

Edvald Boasson Hagen, som selv ikke deltok i rittet, ga romkameraten klar beskjed om å angripe før start.

- Før rittet ga Edvald meg en «pep talk». Han var ganske krass og sa at jeg måtte begynne å tro på meg selv, våge å angripe og blåse i hvem som sitter der sammen med meg. Jeg hørte godt etter og synes jeg løste oppgaven bra, sier Lars Petter Nordhaug til NTB.

151 kilometer lange Trofeo Deià, som blant annet består av seks annenkategoristigninger, er ett av fem endagsritt som utgjør Challenge Ciclista a Mallorca.

- I det feltet gikk inn i den nest siste stigningen, angrep Lars Petter sammen med Henao. De kom seg løs sammen med ei gruppe, og det ble litt fram og tilbake. Utbrytergruppa fikk ett minutt, så litt over ett minutt og i siste bakke angrep Lars Petter igjen og klarte å holde helt inn, forteller sportsdirektør Marcus Ljungqvist til teamsky.com.

- Han (Nordhaug) var aleine i seks-sju kilometer, så han gjorde en strålende jobb. Henao kom på tredjeplass etter spurten, så det var en glimrende laginnsats. Jeg er veldig fornøyd med hvordan ting er i ferd med å falle på plass med de nye rytterne på laget, og disse seirene gir oss masse selvtillit i fortsettelsen, fortsetter den tidligere proffsyklisten fra Sverige.

27 år gamle Nordhaug har vært en del av Sky-laget siden 2010-sesongen. Han er tidligere norgesmester på landevei fra 2006, og vant blant annet en etappe i Tour de Normandie og Tour of Ireland i 2009.