Første scoring fra forsvarer siden januar

United var verst i klassen når det gjaldt antall målscorere i Premier League og scoringer fra forsvarsspillere. Så dukket en 19-åring opp.

FÅ MÅLSCORERE: Det er stort sett de samme spillerne som går igjen når Manchester United scorer mål under Ole Gunnar Solskjær denne sesongen. Foto: Srdjan Ilic/NTB Scanpix
FÅ MÅLSCORERE: Det er stort sett de samme spillerne som går igjen når Manchester United scorer mål under Ole Gunnar Solskjær denne sesongen. Foto: Srdjan Ilic/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Manchester United - Aston Villa søndag 17.30.

Da unggutten Brandon Williams hamret inn reduseringen til Manchester United mot Sheffield United, brøt han en forbannelse denne sesongen.

For ingen av forsvarsspillerne til United hadde kommet på scoringslista, før 19-åringen fant veien til målet i 3-3-kampen søndag.

Etter Ole Gunnar Solskjærs inntog desember i fjor, var det bare Victor Lindelöf som hadde fått nettkjenning av forsvarerne. Det skjedde i 2-2-kampen mot Burnley i ligaen helt tilbake til 29. januar.

I Premier League føyde de røde seg inn i rekka med Burnley, Everton, Tottenham, Norwich og Watford over lag som ikke hadde en forsvarsspiller med scoring i ligaen denne sesongen - før Williams altså dukket opp.

SCORET: Manchester Uniteds Brandon Williams dunket ballen i mål fra distanse mot Sheffield United. Foto: Jon Super/AP/NTB Scanpix
SCORET: Manchester Uniteds Brandon Williams dunket ballen i mål fra distanse mot Sheffield United. Foto: Jon Super/AP/NTB Scanpix Vis mer

Newcastle topper statistikken, hvorav sju av elleve scoringer(!) i serien har kommet fra forsvarere (seks forskjellige).

Marcus Rashford er toppscorer i United etter at Solskjær tok over som manager. Han har scoret 19 mål i alle turneringer i den aktuelle perioden. Paul Pogba har elleve scoringer, mens Anthony Martial har ni.

Her er den fulle oversikten:

Mål under Solskjær:

Rashford: 19 mål

Pogba: 11 mål

Lukaku: 9 mål

Martial: 9 mål

McTominay: 4 mål

Greenwood: 4 mål

Lingard: 4 mål

James: 3 mål

Mata: 2 mål

Herrera: 2 mål

Pereira: 2 mål

Matic: 1 mål

Sanchez: 1 mål

Lindelöf: 1 mål

Young: 1 mål

Williams: 1 mål

Rekordkjøpet Harry Maguire har fortsatt ikke scoret for United etter at han ankom i sommer. I Leicester ble det fem mål på 69 ligakamper for landslagsspilleren.

- Jeg ser på meg selv som en trussel. Jeg har hatt noen headinger fram til nå og jeg er sikker på at jeg vil være på enden av mange flere innlegg og skape sjanser i boksen. Det er noe jeg virkelig jobber med på treningsfeltet, uttalte Maguire nylig til United Review, gjengitt av The Independent.

Forsvarerne Aaron Wan-Bissaka, Luke Shaw, Ashley Young, Axel Tuanzebe, Marcos Rojo og Diogo Dalot har heller ikke scoret mål denne sesongen. Noen av dem har riktignok knapt fått spilletid.

I 2018/19-sesongen kom fire United-forsvarer på scoringslista (Lindelöf, Smalling, Shaw og Young) i alle turneringer. De scoret totalt fem mål. I 2017/18-sesongen var fasiten ni mål fordelt på fire forsvarsspillere og sesongen før det ble det scoret fire mål på tre spillere.

Ikke bekymret

Da Solskjær i september ble spurt om United trengte flere mål fra Rashford og Martial, sa manageren at han ikke var bekymret, siden duoen sto bak de fleste av klubbens scoringer.

Det har nordmannen rett i. Det er er sju forskjellige United-spillere som har scoret mål i Premier League denne sesongen. Før kampen mot Sheffield United var tallet fem - verst i ligaen sammen med tabelljumbo Norwich samt Southampton.

Til sammenlikning har Liverpool 13 forskjellige målscorere, Manchester City har elleve, Leicester ni og Chelsea ni. Det er med andre ord en sammenheng mellom tabellplassering og antall målscorere.

Den totale oversikten viser at totalt 15 spillere har scoret mål for Manchester United under Solskjær. Tre av dem er ikke lenger en del av klubben (Romelu Lukaku, Alexis Sánchez og Ander Herrera).

United-mål 2019/20:

Premier League:

Rashford: 7

Martial: 3

James: 3

McTominay: 3

Pereira: 1

Greenwood: 1

Williams: 1

Europa League:

Greenwood: 2

Martial: 2

Rashford: 1

Lingard: 1

Ligacupen:

Rashford: 2

Greenwood: 1

Totalt:

Rashford: 10

Martial: 5

James: 3

Greenwood: 4

McTominay: 3

Pereira: 1

Williams: 1

Må bli bedre framover

Tidligere United-spiller Owen Hargreaves har blant annet påpekt at det er et problem at sommerkjøpet Wan-Bissaka ikke scorer mål eller leverer målgivende pasninger.

Det uttalte han United-backen ble sammenliknet med Liverpools Trent Alexander-Arnold, som leverer begge deler for ligalederne. Han satte blant annet Premier League-rekord for en forsvarer med 12 assist forrige sesong.

- Han er en veldig god spiller, men han må få til det. For å være der oppe med Trent må han også levere mål og assist. Han scoret tre forrige sesong, denne sesongen har ikke noen, sier Hargreaves til BT Sport om Wan-Bissaka.

- Jeg elsker ham, men her (i Manchester United, journ.anm.) bruker de backene sine, de kommer høyt i banen og får mål og assist. Han kan forbedre det, sier Hargreaves.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer