Første seier på 98 dager!

Ole Martin Årst er toppscorer i Tippeligaen, men var i går mest opptatt av at Tromsø fikk sin første seier i serien på 98 dager.

TROMSØ(Dagbladet): Årst headet inn sin tiende scoring 13 minutter før full tid i går. Toppscorertittelen står derimot langt ned på listen over hva som betyr noe for Årst akkurat nå:

-  Helt ærlig, så bryr jeg meg overhodet ikke noe om hvem som blir toppscorer. Når du spiller på et lag som ligger under streken bruker du ikke mye tid til å studere tabellen over målscorere, smiler Årst.

I sesongen 1999/2000 ble Årst toppscorer i Belgia.

-  Det var selvfølgelig artig. Men det er jo ikke tittelen man går og husker på, det er de artigste kampene, mener Årst.

Endelig seier

I går jublet han og de andre TIL-spillerne som om de hadde berget plassen og vunnet cupfinalen på en og samme dag etter seieren på Alfheim.

Ikke så rart; TIL har ikke vunnet på hjemmebane siden andre serierunde 17. april mot Ham-kam, og gårsdagens seier var dessuten den første i seieren i eliteserien på 98 dager. Den siste kom 8. mai borte mot Aalesund.

-  Det var veldig mange kilo som ble tatt av skuldrene våre i dag. Jeg vil ikke si at det har vært en belastning å spille på hjemmebane, men vi har følt litt ekstra trykk. Kanskje spesielt siden vi var så gode hjemme i fjor og ikke har klart å svare til de forventningene i år, sier Årst.

SCORER MEST: Ole Martin Årst har grunn til å juble over TILs første seier i Tippeligaen på 98 dager. At han også kan bli toppscorer i årets serie bryr han seg ikke om. Foto: Ingun A. Mæhlum
SCORER MEST: Ole Martin Årst har grunn til å juble over TILs første seier i Tippeligaen på 98 dager. At han også kan bli toppscorer i årets serie bryr han seg ikke om. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer

For TIL har følt at de ikke har hatt marginene med seg i årets serie.

-  Nå var det på tide at det bikket vår vei, mener Årst.

Ubeseiret Nilsen

Det hersker liten tvil om at man så langt har fått full uttelling for trenerbyttet i Tromsø. Mange eksperter var kritiske da Otto Ulseth ble sparket, men Steinar Nilsen står så langt med to uavgjorte og to seirer som TIL-trener.

-  Det er vel en grunn til at de er eksperter på TV og ikke ute i klubbene da, kommenterer Nilsen, som i går var svært fornøyd med å vinne på en litt dårlig dag.