PROLOGSEIER: Alberto Contador viser solid form allerede i oppkjøringen til Tour de France. Spanjolen vant søndag prologen i Dauphiné Libéré.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/LIONEL BONAVENTURE
PROLOGSEIER: Alberto Contador viser solid form allerede i oppkjøringen til Tour de France. Spanjolen vant søndag prologen i Dauphiné Libéré.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/LIONEL BONAVENTUREVis mer

Første skremmeskudd fra Contador

Vant prologen i Dauphiné Libéré.

|||27 dager før Tour de France fyrte fjorårsvinner og storfavoritt Alberto Contador (27) av første skremmeskudd med prologseier i Dauphiné Libéré.

Spanjolen slo nærmeste utfordrer med to sekunder på den 6,8 kilometer korte prologen. Dermed skapte Contador et godt utgangspunkt for seier til slutt i etapperittet, som trolig avgjøres opp Alpe dHuez lørdag.

Også onsdag kommer en nøkkeletappe med 49 kilometer temposykling og Contador på flunkende ny redskap.

Astana-rytteren har aldri før vunnet det franske oppkjøringsrittet til Touren. De fleste Tour-utfordrerne hans har valgt Tour de Suisse, som starter kommende lørdag.

Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch tråkket gjennom søndagens prolog uten all verdens ambisjoner. Duoen var henholdsvis 30 sekunder og ett minutt bak vinneren.

- En OK gjennomkjøring. Jeg tok i litt, men ikke maks, og ga det jeg følte meg komfortabel med. Målet er å gjennomføre rittet, og jeg har ingen ambisjoner bortsett fra det, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

To uker etter comebacket fra akillesskade, som holdt ham unna alt av konkurranser i to måneder, la den norske Sky-stjernen mer trykk på pedalene enn han har gjort siste to og en halv måned.

- Jeg hadde ingen kjenning med akillesproblemet. Men så tar jeg heller ingen sjanser.

Rittet avsluttes neste søndag.

(NTB)