LETT: Cristian Riveros jubler etter å ha drept all spenning mot Slovakia. Paraguay fikk lett match mot et slovakisk lag som så fullstendig uinteresserte ut. Foto:  REUTERS/Jorge Silva
LETT: Cristian Riveros jubler etter å ha drept all spenning mot Slovakia. Paraguay fikk lett match mot et slovakisk lag som så fullstendig uinteresserte ut. Foto: REUTERS/Jorge SilvaVis mer

Første skudd på mål: To minutter på overtid

Ynkelige Slovakia fikk bank av Paraguay.

||| Paraguay - Slovakia 2-0

(Dagbladet): De som sier Norge ikke hadde hatt noe i VM å gjøre har kanskje fått seg en og annen tankevekker av å se noen av lagene i denne turneringen.

Ett av dem som tilsynelatende ikke bryr seg veldig om å være i Sør-Afrika er Slovakia.

Det så i hvert fall slik ut på kroppsspråket og mangelen på entusiasme i kampen mot Paraguay i dag - ellers var de rett og slett ikke bedre.

Klasseforskjell
Ett minutt og 45 sekunder på overtid fyrte de av sitt aller første skudd på mål. Det var til gjengjeld et godt skudd fra distanse og det nærmeste de var scoring, til tross for at Paraguay tok ledelsen før halvtimen var spilt.

Først langt ut i 2. omgang var det tegn til handling fra trener Weiss på linja.

Med 20 minutter igjen foretok han sitt første bytte, og en mann som Miroslav Stoch entret ikke gresset før etter 83 minutter.

UTAKBART: Mucha strekker seg forgjeves etter skuddet fra Riveros. Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko
UTAKBART: Mucha strekker seg forgjeves etter skuddet fra Riveros. Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko Vis mer

Men klasseforskjellen ville kanskje vært for stor uansett:

Fra det øyeblikk Enrique Vera sendte Paraguay i ledelsen hadde sør-amerikanerne total kontroll på kampen, og det er nok lenge siden keeper Villar har hatt mindre å gjøre.

1-0-scoringen var også en skikkelig godbit:

Lucas sendte en stikker mellom back og stopper, der Vera kom på et helhjertet løp. Under sterkt press måtte han hente fram en avslutning fra den øverste skuffen, og det var akkurat det han gjorde:

Med utsida av høyrebeinet løftet han ballen elegant inn i hjørnet, og skuddstatistikken 8-1 til pause fortalte sitt tydelige språk om at ledelsen var fortjent.

Full kontroll
2. omgang ble en ren transportetappe for Paraguay.

Riktignok var heller ikke de noe offensivt fyrverkeri, men kapasiteten lå der hele veien, i motsetning til hos Slovakia.

MESTERLAG SATT: Vera styrte inn 1-0 for Paraguay med utsiden av høyrefoten. Foto:  EPA/NUNO VEIGA
MESTERLAG SATT: Vera styrte inn 1-0 for Paraguay med utsiden av høyrefoten. Foto: EPA/NUNO VEIGA Vis mer

Derfor var det heller ingen stor overraskelse da 2-0 kom etter 86 minutter.

Riveros fikk ballen like utenfor 16-meterstreken, la ballen til rette og banket ballen i mål.

Med New Zealand i siste kamp skal det mye til om ikke Paraguay går til åttendelsfinale, mens håpet virker syltynt for Slovakia.

Da må Italia slås.

Det virker usannsynlig basert på prestasjonene i de to første kampene.