Første Sparta-seier på seks år

Sparta-spillerne husker knapt nok sist de slo Vålerenga. I går ga de hjemmepublikummet en triumf for minneboka.

Lunta til gårsdagens hockeybombe i Sparta Amfi ble tent gjennom en strålende første periode. Hele 3- 0 sto det på resultattavla etter de første 20 minuttene, og storfavoritten Vålerenga greide aldri å reise seg.

Avskrevet

- Klart dette er moro. Nå har vi fått den starten vi håpet på, sier Sparta-veteranen Per Christian Knold (35) til Dagbladet. Han var med da sarpingene sist vant mot Oslo-laget. I 1998.

- Jo mer vi taper, dess nærmere kommer vi en seier, filosoferer Knold som sjøl scoret 5- 1-målet i går.

Årets Eliteserie-femmer slo Frisk/Asker i kvartfinalen. Og før første semifinale mot Vålerenga var det få som hadde troen.

- Mange hadde avskrevet oss. Og vi spilte kanskje litt over evne i dag, men det kan vi gjøre igjen. Alle trodde Vålerenga skulle vinne tre strake, påpeker Knold og sender en liten melding i retning hovedstaden:

- Fantastisk

- Dem snakka sikkert om finalen allerede. Veteranen Knold mener sjøltilliten er viktig å ta med seg til dagens oppgjør på Jordal Amfi.

- Vi er best når vi kan ligge litt bakpå og skape overtallssituasjoner imot. For vi til det og har en bra keeper, så kan det bli bra på Jordal også, mener Knold.

- For Sparta er det fantastisk å være der vi er i dag. Hardt arbeid og god disiplin gjør at vi vinner. Vi har vært nederlagsdømt i kvartfinalen, og vi er nederlagsdømt nå. Så vi har alt å vinne, mener Sparta-trener Roy Johansen.

Vålerenga-trener Petter Thoresen var mer overrasket over sitt eget lags dårlige 1. periode enn Spartas spill. Men han berømmer motstanderens aggressivitet.

Var bare tilstede

- Vi var altfor tafatte og slurvete i første periode. Det så ut som det betydde mer for dem enn for oss. Vi var bare til stede, sier VIF-trener Petter Thoresen til Dagbladet.

- Hva sa du til spillerne i første pause

- Det bør ikke stå på trykk i avisa, sier Thoresen før han røper litt:

- Hockey er en kampsport. Og da må vi ta kampen, sier Vålerenga-treneren. Semfinalene i ishockey-NM spilles best av fem kamper. Kamp 2: Vålerenga- Sparta og Storhamar- Stavanger Oilers

HOCKEYBOMBE: Spartas Jonas Andersen fyrer løs mot Vålerenga-keeper Tommy Lund.