Første stikk til Skottland

Det er mulig å tukte storfavorittene. Det viste skottene igjen i dag.

SKOTTLAND - NEDERLAND 1-0: Skottland og Nederland møttes i dagens første play-off-kamp. Nederland er sett på som en minst like stor favoritt i dette oppgjøret som det Spania er mot Norge.

Men skottene viste at det er mulig, mot et lag som er ranket som det femte beste i verden.

- Det ble en kamp med kjemping, kjemping og kjemping. Det var tøft. Nederland er et godt lag - men dette fortjente vi. Vi nektet dem rom og hadde litt tur når vi trengte det, sier forsvarer Christian Dailly til Sky Sports.

James McFadden scoret kampens eneste mål midt i første omgang. Everton-spilleren spilte seg inn i den nederlandske 16-meteren med en vegg, før han skjøt et skudd som gikk via et nederlandsk bein og i mål.

- Det var ikke den aller beste avslutningen, men den havnet i nettet, og det er det det handler om, sier en lykkelig McFadden.

Nederland hadde skudd i tverrliggeren, to avslutninger reddet på streken og ville hatt et straffespark. I andre omgang slo de oransje leir på skottenes banehalvdel. Men laget måtte returnere til Amsterdam uten mål og tap.

Dermed øker presset mot Nederland-sjef Dick Advocaat. Han er fullstendig klar over at det er en katastrofe om ikke landet tar seg til EM i Portugal neste sommer. Advocaat har allerede sagt at han trekker seg hvis Nederland må sitte hjemme under sitt andre mesterskap på rad.

  • Onsdag møtes lagene igjen. Det blir uten Christian Dailly og Jaap Stam. Begge fikk gult kort og må stå over på grunn av karantene.