Første stikk til Vålerenga

NM-favoritt Vålerenga tok første stikk i NM-finalen i ishockey torsdag, men burde vunnet klarere enn 2-1 over Frisk-Asker.

Spillemessig var det mye Vålerenga i de to første periodene. Men til tross for overtaket, klarte hjemmelaget bare å overliste Frisk-Askers Vidar Wold to ganger i åpningsperioden.

Tommy Marthisen og Erik Tveten var sist på pucken.

Asker-laget var likevel heldige, for hele fire ganger smalt pucken i stengene rundt Wold. To ganger ved Niklas Gällstedt, og en gang ved Atle Olsen og Niklas Barklund.

«Stengene er en målvakts beste venn» sa den gamle svenske storkeeperen Leif «Honken» Holmqvist en gang - og i den første NM-finalen på Jordal tirsdag var det landslagsaktuelle Wold som var venn med metallet.

I 2. periode fortsatte VIF å ha overtaket, men etter at Kjell R. Nygård feilet med en stygg tversoverpasning, og finnen Mika Kannisto på egen hånd klarte å overliste landsmannen Marko Rantanen i Vålerenga-målet, ble det kamp igjen.

Viktig scoring

Scoringen var viktig for kampen, og ga gjestene fra Asker ny inspirasjon foran siste periode.

Vålerenga hadde et visst tak på sluttperioden også, men helt mot slutten ble det time-out. Frisk-coach Serge Boisvert tok ut keeper Wold i sluttsekundene. Det ble kjempetrykk i Vålerengas sone, og et par kjempesjanser til utligning, men Oslo-laget klarte å hale seieren i land.

Tirsdag skjøt Vålerenga 28 pucker mot mål, mens gjestene fyrte av 14 skudd.

  • Torsdag møtes lagene igjen i Askerhallen.

(NTB)

TETT: Tøffe tak må til for å bli norsk mester i ishockey. Foreløpig leder Vålerenga 1-0 i matcher mot Frisk Asker.Foto: SCANPIX