Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Første tap på sju år for Popov

PERTH (NTB-AFP): Amerikanske Bill Pilczuk gjorde slutt på den russiske svømmekongen Aleksander Popovs seiersrekke i mesterskapssammenheng i dag. Popov var sist ute av startblokkene, men greide likevel å svømme inn til VM-sølv på 50 meter fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aleksander Popov har gjennom sju år sanket seier på seier i store mesterskap. Lørdagens VM-vinner Pilczuk er den første som har slått russeren på kortdistansene siden EM i 1991.

- Jeg visste at løpet var kjørt da jeg ble stående igjen på blokken. Tankene mine var et helt annet sted enn de burde ha vært. Hva jeg tenkte på vet jeg ikke, sa den 26 år gamle svømmekongen etter nederlaget.

-Å svømme for seier har jeg gjort så mange ganger før. En sølvmedalje i ny og ne kommer også godt med, hevdet Popov.

Avanserte kraftig

Med tiden 22,29 sekunder var den overraskende amerikanske vinneren 0,14 sekund foran Popov i mål. Da hadde russeren avansert kraftig i feltet. Tredjeplassen ble delt mellom Ricardo Busquets fra Puerto Rico og Popovs treningskamerat, Michael Klim fra Australia. De to var ytterligere 4/100 sekund etter vinneren.
Onsdag forsvarte Popov VM-tittelen på 100 meter fri. Under OL i Barcelona 1992 vant han både 50 og 100 meter fri. Han gjentok bragden i VM 1994 og Atlanta-OL 1996. Tre doble EM-gull har han også fått med seg.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!