Første tittel for stjernetrener John Calipari

Kentucky ble NCAA-mester i basketball for åttende gang.

ENDELIG: John Calipari har tatt tre ulike universiteter til finalehelgen, men hadde aldri før nådd helt til topps.Foto: SCANPIX/AP/David J. Phillip
ENDELIG: John Calipari har tatt tre ulike universiteter til finalehelgen, men hadde aldri før nådd helt til topps.Foto: SCANPIX/AP/David J. PhillipVis mer

Dårlig skyting av stjernen Anthony Davis kunne ikke stoppe Kentucky, som er NCAA-mester i basketball for åttende gang etter 67-59 over Kansas i finalen.

Davis har hatt en fantastisk debutsesong for Kansas. Selv om han traff med bare ett av 10 skuddforsøk i spill mandag, løftet han laget sitt med 16 returer, seks blokkerte skudd og fem assist da Kentucky tok sin første tittel siden 1998. Han ble kåret til finalehelgens beste spiller.

For stjernetrener John Calipari var det den første tittelen. Han har tatt tre ulike universiteter til finalehelgen, men hadde aldri før nådd helt til topps.

- Jeg er glad for at det er gjort. Nå kan jeg konsentrere meg om å lære bort basketball og hjelpe spillerne mine å bli så gode som mulig slik at de kan skape bedre liv for seg selv og sine familier, sa Calipari.

Han har 102 seirer og bare 14 tap siden han ble Kentucky-trener for tre år siden. Denne sesongen vant laget 38 av 40 kamper.

Davis scoret bare seks poeng, men Doron Lamb bidro med 22, Marquis Teague med 14 og Michael Kidd-Gilchrist med 11.

- Det er ikke vanskelig å overlate scoringen til andre når du er på lag med så gode spillere, sa Davis, som var poengløs til pause. Likevel ledet Wildcats 41-27.

Førstefemmeren til Kentucky består av tre førsteårsspillere og to annetårsspillere. Blir alle, kan laget komme til å dominere i flere år. Det er uklart om noen av dem velger å gå til NBA tidlig.

Kansas var i trøbbel i sine fire foregående kamper, men greide å avgjøre i sin favør hver gang. Mandag var det slutt på medgangen.

- Vi har kjempet hele sesongen. Vi jobber hardt og kjemper alltid, men i dag ventet vi for lenge, sa Tyshawn Taylor, som var sitt lags toppscorer med 19 poeng.

(NTB)