Christian Eriksen

Første uttalelse: - Gir ikke opp

I en uttalelse via sin manager til den italienske sportsavisa Gazetta dello Sport uttaler den danske fotballspilleren Christian Eriksen seg om kollapsen offentlig for første gang.

DRAMATISK: Det så ekstremt dramatisk ut da den danske storspilleren Christian Eriksen kollapset under landskampen mot Finland lørdag. Foto: Stuart Franklin/Pool via AP
DRAMATISK: Det så ekstremt dramatisk ut da den danske storspilleren Christian Eriksen kollapset under landskampen mot Finland lørdag. Foto: Stuart Franklin/Pool via AP Vis mer
Publisert

Da Eriksen kollapset under Danmarks kamp mot Finland i EM lørdag, rystet det hele fotballverden.

I mandagsutgaven av den italienske sportsavisa Gazetta dello Sport uttaler Eriksen seg om den dramatiske situasjonen for første gang.

HJERTESTANS: Danmarks landslagslege Morten Boesen bekrefter at Christian Eriksen fikk hjertestans. Video: DBU / Ritzau. Vis mer

- Takk, jeg gir ikke opp. Jeg føler meg bedre nå, men jeg ønsker å forstå hva som skjedde. Jeg vil si takk til dere alle for det dere gjorde for meg, sier Eriksen i en uttalelse som er videreformidlet til avisa fra manageren hans.

Snakket noen ganger

Eriksen spiller til daglig i den italienske Serie A-klubben Inter Milan. Han befinner seg fortsatt på sykehuset i Købehavn og er til undersøkelser. Fortsatt har ikke legene funnet noen forklaring på hvorfor han fikk hjertestans under kampen.

- Jeg har snakket med Christian noen ganger i dag, og han er fremdeles stabil og ok. Han har vært i kontakt med spillerne, han blir værende på sykehuset for videre oppsyn., sa landslagslege Morten Boesen på søndagens pressekonferanse.

Han forteller også at testene, som er foretatt inntil videre, ikke har avdekket noen problemer.

Lørdag kveld, etter episoden, fikk de danske landslaget hjelp av krisepsykologer.

- Christian takker staben og det medisinske apparatet, samt spillerne som lagde ringen rundt han, sier Boesen.

Også fotballsjef for det danske landslaget, Peter Møller, forteller at de har opplevd en voldsom varme og kjærlighet for Eriksen, familien hans og alle de andre landslagsspillerne.

Smilte

- Vi har hatt et videomøte med Christian, og spillerne har snakket med ham, og han er ved godt mot, sier Møller.

- For det første var det en kjempelettelse å se Christian smile i dag. Det gjør en kjempeforskjell. Jeg er ekstremt stolt over spillerne og stabene. Alle som er rundt oss. Og så er jeg så glad for å se Christian. Han er en kjempespiller, sier landslagssjef Kasper Hjulmand.

Mens Eriksen fikk livreddende hjelp inne på stadion, stilte de andre danske spillerne seg som en mur rundt ham for å beskytte ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer