Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Første VM-seier for Massa

- En drøm har gått i oppfyllelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kjørte Felipe Massa inn til beste startspor for første gang i karrieren. Søndag vant han sågar sin første VM-runde.

- Dette er utrolig fantastisk. Jeg har jobbet hardt i hele min karriere for å oppnå dette, og å vinne en VM-runde med Ferrari er noe jeg bare har drømt om. Nå har den gått i oppfyllelse. Jeg er bare utrolig glad, sa en følelsesladet Massa på pressekonferansen.

Mens han tørket bort gledestårene fikk han høre noen godord fra lagkamerat Michael Schumacher som endte på tredjeplass. Spanske Fernando Alonso ble nummer to, åtte hundredeler foran tyskeren. Avstanden opp til Massa var 5,5 sekunder. I løpet var det kampen om andreplassen som ble mest spennende.

Massa brukte dermed 67 starter på å vinne sin første VM-runde.

Hard kamp

Mens det etter hvert ble klart hvem som ville ta hjem seieren i Tyrkia Grand Prix var det en svært spennende kamp som utviklet seg mellom Alonso og Schumacher på de siste 13 rundene. Tyskeren slet litt med bilen under hele løpet, men var svært nære ved å sikre dobbeltseier for det italienske bilmerket.

Alonso derimot hevder at han hadde full kontroll på tyskeren.

- Jeg var trygg på at jeg klarte å holde Schumacher bak med på de siste rundene. Jeg kontrollerte avstanden og holdt ham bak meg i de siste svingene, sa spanjolen, som mener han gjorde et viktig grep underveis i løpet:

OVERRASKENDE SEIER: Feilpe Massa startet først og vant i Tyrkia. Så glad blir man da. Foto: AP
OVERRASKENDE SEIER: Feilpe Massa startet først og vant i Tyrkia. Så glad blir man da. Foto: AP Vis mer

- Jeg klarte å dra fra Michael etter at sikkerhetsbilen kjørte inn. Og det var nok det som måtte til for at jeg skulle sikre andreplassen, selv om det kun var med en halv billengde. Jeg er glad for andreplassen, men ikke så fornøyd med at det ikke ble seier. Vi må gjøre noen forbedringer til neste VM-runde, sier spanjolen.

Fornøyd Schumacher

Selv om det ble tredjeplass på tyske Schumacher var han likevel fornøyd med søndagens VM-runde.

- Det utviklet seg etter hvert til en god kamp mot slutten av løpet. Jeg må uansett gratulere Massa som gjorde en meget god jobb på de første rundene. Han gjorde ingen feil under løpet og kjørte inn til en sikker seier. Det er bra for laget at vi har en mann som er i stand til å vinne når det ikke fungerer for meg, sa tyskeren.

Avstanden mellom Alonso og Schumacher er nå 12 poeng og det gjenstår kun fire runder. Foran søndagens VM-runde var det ti poeng mellom de to formel 1-førerne.

Kimi Raikkonen, som vant Tyrkia Grand Prix i fjor, punkterte på den første runden, mistet venstre hjul på den andre og kjørte ut.

Neste VM-runde er det italienske Grand Prix 14. september.

(ANB)