Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Førstedama» klar for kamp

Lørdag går Cecilia Brækhus i ringen for sin femte proffkamp.

«Førstedamen» er klar til kamp, for promotor- og managerselskapet Sauerland har allerede døpt Cecilia Brækhus til «First Lady».

Lørdag går hun i ringen for sin femte proffkamp.

Jenta og den tidligere europamesteren fra Bergen (amatør) veide inn på 65 kg i Berlin fredag. Det er halvannet kilo over den offisielle vekten i lett weltervekt som er på 63,5 kg.

Bare seire så langt

Motstanderen Wanda Pena Ozuna fra Den dominikanske republikk veide inn til 64,2 kg, så begge bokserne holder en matchvekt litt over grensen for vektklassen.

Brækhus bokser som sagt, sin femte kamp. Alle de fire første kampene er endt med seier. En av kampene er til og med avgjort på knockout.

Wanda Pena Ozuna har seks kamper til nå. Hun tapte de to første, men har vunnet de to siste.

- Har slitt med en liten forkjølelse

KLAR FOR KAMP: Cecilie Brækhus (t.h.) og hennes motstander lørdag, Wanda Pena Ozuna, veide inn fredag. Nåla stoppet på henholdsvis 65,0 og 64,2 kg. Foto: JOHANNES BERENDT/SCANPIX
KLAR FOR KAMP: Cecilie Brækhus (t.h.) og hennes motstander lørdag, Wanda Pena Ozuna, veide inn fredag. Nåla stoppet på henholdsvis 65,0 og 64,2 kg. Foto: JOHANNES BERENDT/SCANPIX Vis mer

Det er også klart at Cecilia Brækhus bare kommer til å bokse fire runder. Opprinnelig var det meningen at kampen skulle ha gått over seks runder. Det er noe uklart hvorfor antall runder er redusert.

- Jeg har slitt med en liten forkjølelse, men er klar for kamp. Treningen har vært intens siden jeg kom hit 8. januar, og fysisk er jeg på topp, sa Cecilia Brækhus til NTB for et par dager siden.

Hun har sparret med ei jente fra Riga og har hatt glimrende treningsforhold i den tyske Sauerland-stallen, der det vanligvis er boksere fra 15-16 nasjoner til stede i treningslokalet hver dag.

Har mål om tittelkamp

Målet for Cecilia Brækhus er en tittelkamp. Hun håper selv at den ikke bør ligge altfor langt fram i tid, men først må hun slå Ozuna i Tempodrom i den tyske hovedstaden lørdag kveld.

På mange måter bokser Cecilia Brækhus en historisk kamp lørdag kveld, for hun er den første kvinnen noensinne som har vært under kontrakt med det tyske promotorselskapet Sauerland Event.

Hun bokset sine fire første kamper under Helge Wærøys vinger i Stonehand Promotion etter at hun ble proff for litt over et år siden.

(NTB)

image: «Førstedama» klar for kamp
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media