TIL EUROPA: Tromsø får muligheten til å kvalifisere seg til Europa League på grunn av Fair Play-plass som Norge er tildelt.  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
TIL EUROPA: Tromsø får muligheten til å kvalifisere seg til Europa League på grunn av Fair Play-plass som Norge er tildelt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

Førstedivisjonslaget Tromsø får plass i Europa League

Til tross for Tippeliga-nedrykk forrige sesong.

(Dagbladet): Førstedivisjonslaget Tromsø får mulighet til å spille i Europa League neste sesong, melder NFF.

Uefa har nemlig tre Fair Play-plasser i kvalifiseringsspillet til Europa League som deles ut til de tre beste nasjonene på UEFAs Fair Play-ranking. Der havnet Norge øverst, foran Sverige og Finland.

Det betyr at Tromsø, som rykket ned fra Tippeligaen forrige sesong, kan få en europeisk godbit på besøk i sommer.

- Fair Play er et viktig satsingsområde for NFF, så dette er en anerkjennelse som norsk fotball setter høyt. I tillegg får enda et lag matching internasjonalt, noe som er viktig for utviklingen av norsk fotball, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Tromsø fikk Fair Play-plass også forrige sesong. Da kom laget til gruppespillet i Europa League, der de møtte blant annet Tottenham og Anzji.

Tromsø har fått en god start i 1. divisjon, og topper tabellen med fire seiere og to uavgjort.

De har derimot haltet i cupen, og måtte ut i straffekonkurranse mot Finnsnes fra 2. divisjon i cupens andre runde i går.