FOKUSERT: Tora Berger endte på andreplass på dagens jaktstart i skiskyting i Holmenkollen. Nå leder hun reelt sett verdenscupen med fem poeng, etter strykninger. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
FOKUSERT: Tora Berger endte på andreplass på dagens jaktstart i skiskyting i Holmenkollen. Nå leder hun reelt sett verdenscupen med fem poeng, etter strykninger. Foto: Anette Karlsen / NTB ScanpixVis mer

Førstemann i mål i morgen vinner verdenscupen

Herlig drama mellom Tora Berger og Kaisa Mäkärainen.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): For et drama det skulle utvikle seg til å bli etter dagens jaktstart for kvinner i skiskyting i Homenkollen:

Russiske Anastasia Kuzmina vant etter at Darja Domratsjeva skjøt seg vekk med tre bom på begge de to stående skytingene. Tora Berger endte på andreplass, etter det som tidligere i løpet så ut til å bli en dårlig plassering, etter fire bom på de tre første skytingene.

God siste stående
Med prikkfri skyting på siste stående skyting avanserte hun igien til andreplass i mål, slik at hun sikret seg 54 svært verdifulle poeng i verdenscupen.

Konkurrenten om sammenlagtseieren, finske Kaisa Mäkärainen, gikk seg opp fra 23. til fjerdeplass, og sikret seg 43 poeng.

Ifølge gjeldende verdenscupliste, så ligger Tora nå ti poeng bak Mäkärainen, men ettersom det skal strykes ett renn til, så ligger Tora Berger reelt sett fem poeng foran Kaisa Mäkärainen.

- Måtte skjerpe meg
Dermed ligger det an til en helt fantastisk og spennende avslutning på sesongens aller siste renn i morgen; fellesstarten.

Seier gir 60 poeng. Andreplass gir 54. Altså seks poengs skillnad.

Om Tora og Kaisa blir nummer én og to på fellesstarten i morgen, så er det så enkelt som at førstemann i mål vinner verdenscupen sammenlagt.

- Det var mye bom i starten, men heldigvis ble det bedre på slutten. Jeg fant ut at den eneste måten jeg hadde sjanse til å vinne verdenscupen på var ved å skjerpe meg og treffe bedre, sa Tora Berger til NRK.

TOK UT ALT: Tora Berger skjerpet seg på slutten av løpet, og avanserte fra 12. til andreplass mot slutten av løpet. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
TOK UT ALT: Tora Berger skjerpet seg på slutten av løpet, og avanserte fra 12. til andreplass mot slutten av løpet. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer