Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Førstemann opp får 620 000 kroner

Her er pengepremiene i Tour de Ski.

ENDELIG NORSK: Therese Johaug jubler etter kraftprøven opp alpinanlegget i Val di Fiemme. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
ENDELIG NORSK: Therese Johaug jubler etter kraftprøven opp alpinanlegget i Val di Fiemme. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

ALPE CERMIS (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen klarte ikke holde Therese Johaug bak seg i monsterbakken i Val di Fiemme i dag. Hun endte på andreplass, og Heidi Weng kjempet seg inn til tredje.

En historisk triumf, for aldri før har Norge nådd til topps i Tour de Ski.

Og det ligger ikke bare heder, ære og verdenscuppoeng i potten.

Vinneren av Tour de Ski får nemlig med seg sesongens største enkeltstående premiepott i form av sveitsiske franc.

90 000 sveitserfranc er førstepremien som aldri tidligere er vunnet av en norsk langrennsløper. Det tilsvarer mer enn 620 000 norske kroner med dagens kurs, og gutta kjemper om de samme premiene når de legger ut på jaktstarten opp til Alpe Cermis klokka 15.

Men om vinneren får den økonomiske jackpoten på toppen, er det ikke smalhans for nummer to heller. Andrepremien i Tour de Ski er på 50 000 sveitserfranc, eller nesten 350 000 norske kroner.

I gutteklassen er det foreløpig tredobbelt norsk, og mye skal skje om ikke Martin Johnsrud Sundby blir den første norske seierherren i Tour de Ski. Han leder med drøyt 48 sekunder på Petter Northug, og nesten halvannet minutt på Chris Jespersen.

Dersom disse gutta skulle tapetsere pallen får tredjemann i tillegg nesten 200 000 for jobben i Touren.