«Førsteomgangen er den beste på Briskeby på 100 år.»

Før kampen i går sto Ham-Kam-spissen Geir Frigård med ett fattig tippeligamål. I går løsnet det endelig for måltjuven, som ble trampeklappet av banen.

HAMAR (Dagbladet): -  Før i år har det gått bra spillemessig, men stokket seg litt foran mål. Der har jeg både vært uheldig og udyktig. I går satte jeg endelig sjansene. Det var på tide, sier Geir Frigård til Dagbladet.

Før målfesten i går hadde han bare scoret én gang, i seriepremieren mot Sogndal.

57 tippeligamål

-  I flere av kampene har det vært tungt å gå av banen uten scoring. I går lyktes jeg på den første sjansen, fikk selvtillit og satte inn to baller til før jeg ga meg. Ved 2- 0- målet sto Molde-keeperen på feil fot da ballen trillet inn i hjørnet, mens 4- 0 kom på volley. Den ballen hadde neppe gått inn for ei uke siden, sier Frigård etter kalasseieren.

Volley-målet var hans 57. tippeligascoring hittil. For åtte år siden lagde han 15 seriemål for Lillestrøm. I Østerrike hadde han 50 mål på 80 kamper.

-  I Ham-Kam er jeg blitt mer spillende, og et oppspillspunkt lengst framme på banen. Jeg synes alltid det er gøy å score, men vil også være med i det oppbyggende spillet. De nye fotballskoene jeg fikk av Frode Birkeland, sitter som støpt. Dem gir jeg aldri fra meg, sier Geir Frigård.

Uten stjerner

Ham-Kam-suksessen overrasker ham ikke nevneverdig.

-  Det første jeg merket da jeg kom hit, var den sinnssykt bra arbeidsmoralen.

Vi er et lag uten stjerner, som står på for hverandre hele veien. Hvem som scorer, spiller ingen rolle, sier Geir Frigård.

Etter kampen fikk hele Ham-Kam-laget lovord av trener Ståle Solbakken.

Bare framgang

-  Frigård har vært god i banespillet i hele år, men uheldig foran mål. Fram til i går har det vært mye stolpe ut. Førsteomgangen er den beste på Briskeby på 100 år. Selv om vi falt av litt etter pause, var vi solide hele veien. Den beste Ham-Kam-kampen siden storhetstida, sier Ståle Solbakken.

Lagkaptein Peter «Den store» Sørensen sier at laget har hatt sammenhengende framgang siden opprykket i fjor høst.

-  For meg er det en fornøyelse å være en del av dette laget. Hele tida får vi nye strenger å spille på. I går var vi overlegne i alle spillets faser, sier Peter Sørensen til Dagbladet.

HAR SUKSESS: Ham-Kams trener Ståle Solbakken.
MÅLTJUVEN: Geir Frigård (foran t.v.) ble hentet til Ham-Kam for å score mål, men hadde bare ett før gårsdagens kamp mot Molde. I går scoet han tre mål, og trener Ståle Solbakken fikk endelig det han har ventet på - Frigårds-scoringer.