NØKKEL: Michael Barrantes feirer AaFKs første scoring.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
NØKKEL: Michael Barrantes feirer AaFKs første scoring. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- Førsteomgangen er det mest imponerende jeg har sett

Aalesund cupmester for andre gang på tre år. Rekdal hyller spillerne.

(Dagbladet): SK Brann - Aalesunds FK 1-2.

Bursdagssangen runget for trener Kjetil Rekdal tjue minutter før slutt i cupfinalen 2011, og selv om AaFK-sjefens 43-årsdag nok havner i bakgrunnen under fansens feiring i Oslo i kveld, fikk Reka den beste gaven han kunne få.

Aalesund kan nemlig juble over sitt andre cupgull på tre år, etter at Michael Barrantes ledet laget til 2-1-seier over et passivt Brann på Ullevaal.

Tamme bergensere inviterte Barrantes til flere gode skuddmuligheter før pause, og ble straffet knallhardt da costaricaneren traff blink to ganger.

Selv skapte Brann nesten ingenting, og skuffet tusenvis av tilreisende rødkledte med prestasjonen da det gjaldt som mest.

For Aalesund-fansen blir det ønskereprise av cupfinalefeiringen i 2009.

- I dag var vi gode, fy faen den førsteomgangen er det mest imponerende jeg har sett av laget mitt. Fullt, fullt fortjent seier, og jeg er mektig imponert. Aalesund var knallgode fra start av, sier Rekdal til NRK.

- Det er spillerne som gjør jobben, og det de gjør i første omgang i dag er fantastisk. Nå skal vi spille Europacup neste sesong, også, sier AaFK-sjefen.

HÅPET: Brann utlignet til 1-1 bare noen minutter etter AaFKs ledermål.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
HÅPET: Brann utlignet til 1-1 bare noen minutter etter AaFKs ledermål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Brann-trener Rune Skarsfjord var selvsagt ikke en glad mann etter å ha tapt sin andre cupfinale som trener.

- Det er helt jævlig. Det er fryktelig mye som ikke fungerer, vi leverer en dårlig kamp, spesielt førsteomgangen. Det har litt med stundens alvor å gjøre, det behersket vi ikke, sier han til NRK.

To morsomme minutter
Det første kvarteret skjedde det mer i Kollen-tåka i horisonten bak Ullevaals ene langside, enn ute på cupfinalematta.

Et forsiktig Brann lå svært lavt med lange baller mot Kim Ojo som eneste våpen, mens Aalesund ikke maktet mer enn et par skudd fra distanse.

Passende nok var det nettopp et langskudd som skulle få liv i kampen etter 18 minutter.

Michael Barrantes hadde forsøkt seg et par ganger allerede, men fikk veldig god hjelp av Brann-stopper Fredrik Haugen da de oransje tok ledelsen.

Ved første blikk så Haugen uheldig ut da han styrte Barrantes håpefulle skudd unna Piotr Leciejewski, etter et par titter til oppgraderer vi til klønete: Haugen forsøkte å klarere skuddet med innsiden, med null suksess.

Men Brann stilnet Aalesund-supporternes jubel lynraskt.

Kjetil Rekdal hadde sett forvarselet da en umarkert Maxi Bajter nesten headet på mål etter en tidlig corner, den manglende evnen til å rette på markeringsarbeidet straffet seg etter 21 minutter.

Bjørnar Holmvik slo en perfekt innsvinger med venstrefoten, Zsolt Korcsmar hadde gjort det buede løpet denne gangen, og rundt straffemerket hadde han meterradius med plass da han stanget inn 1-1.

Lave Brann
Merkelig nok så ikke utlikningen ut til å tenne Brann skikkelig. Det forsiktige spillet fortsatte, Brann lå igjen lavt og Aalesund ble invitert inn i farlig område utenfor bergensernes sekstenmeter.

Syv minutter før pause fikk Brann betale for det.

Omskolerte Edvard Skagestad vinklet ballen perfekt ut til Demar Phillips, som avanserte langs venstrekanten.

Inne foran feltet ventet Michael Barrantes nok en gang på skuddmuligheten, og denne gangen trengte han ingen hjelp, da han fikk perfekt treff på direkten og knuste ballen ned i høyre hjørne.

Brann og trener Rune Skarsfjord hadde nok å tenke på i pausen.

Brann skapte minimalt
- Spillerne virker veldig preget av stundens alvor, og det skuffer meg, sa en irritert Skarsfjord til NRK på vei inn i garderoben, og det var også et mer aggressivt Brann-lag som kom på banen i andre omgang.

Rodolph Austin ble plassert som frimerke på Michael Barrantes, som lenge ikke fikk til noe som helst - til han kom til omgangens første store sjanse etter 68 minutter.

Costaricaneren fikk nok en gang skyte fra 20-25 meter, traff knallgodt, men en glimrende redning av Piotr Leciejewski hindret kremmerhus i venstre kryss.

God var også målvakten da han stoppet Edvard Skagestads avslutning fra skrått hold like etter.

FINSTILT SIKTET: Michael Barrantes var banens klart best spiller, og ble også matchvinner. Foto: Lise Åserud / Scanpix
FINSTILT SIKTET: Michael Barrantes var banens klart best spiller, og ble også matchvinner. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Etter hvert gikk lufta ut av Brann.

Zsolt Korcsmar sto for det eneste av farligheter bergenserne skapte etter hvilen, da han tvang Sten Grytebust ut i horisontalen med et godt skudd åtte minutter før full tid.

Sånt blir det ikke cupgull av.

Det er AaFK som feirer i Oslo i kveld.

TØFFE TAK: Duellene var mange, og duellene var harde i cupfinalen. Her får Diego Guastavino føle det. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TØFFE TAK: Duellene var mange, og duellene var harde i cupfinalen. Her får Diego Guastavino føle det. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer