Førsterekka som skal senke Tyskland

Trond Magnussen (28), Tore Vikingstad (25) og Per Åge Skrøder (22) spiller til daglig i hver sin svenske klubb. I dag utgjør de tre hockeygutta Norges førsterekke i OL-kvalifiseringskampen mot Tyskland.

- Alle tre er veldig dyktige individuelle spillere og rekka vil få et stort ansvar i kvalifiseringen, sier landslagssjef Leif Boork til Dagbladet.

Trives sammen

Trond Magnussen og Tore Vikingstad har spilt sammen i flere år. Tredjemann i Norges førsterekke har variert mellom Lars Håkon Andersen og Per Åge Skrøder.

- Rekka med Tore, Per Åge og meg fungerte veldig godt i VM i fjor. Fordelen er at vi trives godt sammen og kjenner hverandre veldig godt. Vi utfyller hverandre på en flott måte, sier Trond Magnussen.

Han sleit med et virus før jul.

- Jeg var borte tre uker, men etter jul har det gått atskillig bedre. Jeg spilte de ni siste matchene i Färjestad, sier Magnussen.

Hva så med NHL?

- Nei, det blir ikke noe NHL-spill på meg. Jeg trives godt i Sverige, og er jeg for liten for sånt proffspill med mine 175 cm over bakken, sier Magnussen.

Moro

Tore Vikingstad på sin side var en tur i NHL-klubben St. Louis Blues i fjor sommer.

- Jeg fikk være med på en treningsleir, og det hadde vært moro å få sjansen igjen, sier Vikingstad.

Playmakeren i førsterekka vil dempe forventningene.

- Vi skal bidra med vårt, men vi er 20 mann i troppen. Alle må gjøre en innsats hvis vi skal klare målet som er å kvalifisere oss til OL, sier Vikingstad, som stortrives i svenske Leksand.

Rekkas goalgetter Per Åge Skrøder prøver også å dempe forventningspresset.

- Det blir tre tøffe kamper og vi er ikke helt sikre på en OL-plass ennå, sier Skrøder, som til daglig spiller i Linköping.

- Klubben er ikke blant de mest kjente i Sverige, men vi jobber hardt for å bli det, sier Skrøder.

I dag lover alle tre å jobbe hardt for å slå Tyskland.